Testari gratuite de Ziua Mondiala a BPOC

13/11/2012

Testari gratuite de Ziua Mondiala a BPOC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testari-gratuite-de-ziua-mondiala-a-bpoc/

Cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopenumopatie obstructiva cronica) aniversata pe  14 noiembrie a.c. romanii isi pot verifica gratuit starea de sanatate a plamanilor.

Astfel, pe 17 si 18 noiembrie, in Galeriile Real din Bucuresti medicii pneumologi vor realiza spirometrii gratuite . De asemenea, in Constanta , Pitesti, Suceava, Arad, Baia Mare, Galati, Cluj, Timisoara 1 si Oradea 1 cei interesati pot beneficia de controale gratuite ale plamanilor.

In urma acestor testari, persoanele care vor fi  depistate cu probleme respiratorii vor primi un cupon cu care se pot prezenta la medicul specialist pentru mai multe investigatii. Cuponul este valabil pana la sfarsitul lunii noiembrie In Romania exista aproximativ un milion de cazuri de BPOC, accesul   la serviciile medicale este, din pacate,  in continuare redus (mai putin de 50% din pacienti au facut o spirometrie in ultimul an).

BPOC este o afectiune cronica pulmonara cu prevalenta in continua crestere: afecteaza 210 milioane de oameni in intreaga lume si ucide milioane de oameni in fiecare an. Simptomele sunt inselatoare – dispnee (senzatia de sufocare), tuse cronica, alte probleme respiratorii – pe care suntem tentati sa le punem pe seama fumatului sau a inaintarii in varsta. Boala “explodeaza”, de multe ori, dupa varsta de 40-45 de ani.In lipsa tratamentului, pacientii cu BPOC ajung sa intampine dificultati majore in respiratie sau au senzatia de sufocare atunci cand urca treptele, cand se plimba sau chiar atunci cand se spala sau se imbraca dimineata.

 

Stire realizata de Echipa FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: