Test rapid pentru depistarea virusului Ebola, fiabil ca metoda de diagnostic

26/06/2015

Test rapid pentru depistarea virusului Ebola, fiabil ca metoda de diagnostic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/test-rapid-pentru-depistarea-virusului-ebola-fiabil-ca-metoda-de-diagnostic/

donare-sange-nouTestul de diagnostic rapid pentru Ebola a fost autorizat de OMS in februarie, iar potrivit unu studiu publicat in revista ‘The Lancet’, acesta s-a dovedit a fi eficient.

Testul denumit ReEBOV si produs de compania americana Corgenix a fost testat pe 105 pacienti suspectati de a fi fost infectati in doua centre medicale din Sierra Leone, precum si pe 284 de probe de sange recoltate in laborator.

In cadrul cercetarii, rezultatele au fost comparate cu cele obtinute prin metoda traditionala care consta in efectuarea unei prelevari si trimiterea acesteia in mod securizat intr-un laborator specializat .

Aceasta metoda clasica poate dura mai multe zile si face sa sporeasca riscul pentru personalul responsabil de colectarea, transportul si testarea propriu-zisa.

Conform cercetatorilor , testul de diagnostic rapid pentru Ebola dureaza doar aproximativ cincisprezece minute si consta in prelevarea unei picaturi de sange din degetul pacientului.

Acesta este primul test rapid care a primit autorizatie de utilizare de urgenta de la OMS, dar si din partea agentiei americana a medicamentelor.

Conform Agentiei France-Presse, in prezent, si alte teste pentru depistarea virusului Ebola sunt in curs de dezvoltare sau testare.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice