Terapie revolutionara pentru pacientii cu fibroza chistica

19/05/2015

Terapie revolutionara pentru pacientii cu fibroza chistica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/terapie-revolutionara-pentru-pacientii-cu-fibroza-chistica/

poza cercetare de laboratorUn studiu publicat recent in New England Journal of Medicine vorbeste despre o terapie revolutionara, care are menirea de a ameliora vietile pacientilor diagnosticati cu fibroza chistica.

Tratamentul care consta intr-o combinatie de medicamente poate creste considerabil speranta de viata a bolnavilor.

BBC News scrie ca dintre cei care sunt diagnosticati cu aceasta boala, conform statisticilor, cei mai multi mor inainte de a implini varsta de 40 de ani. Cauza principala o reprezinta cheagurile de mucus care produc leziuni la nivelul plamanilor, facandu-i, astfel pe bolnavi sa devina extrem de sensibili la infectii.

Erorile aparute in ADN-ul bolnavilor avariaza “masinaria” de ordin microscopic care controleaza concentratiile de sare si de apa de la nivelul mucoasei plamanilor. Rezultatul consta intr-un mucus gros care produce apoi diverse leziuni la nivelul plamanilor, scrie si Mediafax.

Chiar daca antibioticele pot preveni infectiile, iar alte medicamente pot sa determine eliminarea acelui mucus, tot nu se rezolva problema medicala fundamentala, genetica, a acestor bolnavi.

Acum, insa, oamenii de stiinta au creat o combinatie de medicamnete care poate repara acea “masinarie” de ordin microscopic.

In urma testelor realizate pe oameni s-a constatat ca pacientii carora le-a fost administrat acest cocktail de medicamente timp de 24 de saptamani au beneficiat de o functionare mai buna a plamanilor, mai relateaza Mediafax.

Cum fibroza chistica afecteaza si mucoasa stomacala, in urma studiului, medicii au constatat ca pacientii tratati cu aceasta terapie au reusit chiar sa castige cateva kilograme.

Cu toate ca aceasta terapie este considerate una revolutionara, care imbunatateste considerabil viata bolnavilor, este posibil ca alte tipuri de erori aparute la nivelul ADN-ului sa duca la aparitia fibrozei chistice.

Aceasta terapie ce consta in combinatia a doua medicamente, poate fi eficienta pentru aproximativ jumatate dintre pacientii diagnosticati cu aceasta boala.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea