Terapie pentru diabet

10/07/2012

Terapie pentru diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/terapie-pentru-diabet/

Controlul glicemic este o prioritate majora in managementul diabetului zaharat. Mentinerea pe termen lung a glicemiei la nivelul recomandat de catre medicul specialist poate duce la intarzierea aparitiei sau prevenirea complicatiilor microvasculare si macrovasculare cauzate de aceasta afectiune. Potrivit specialistilor, cea mai eficienta modalitate de tratament pentru obtinerea controlului glicemic este insulinoterapia.

Conform studiului  clinic ORIGIN (Outcome Reduction with an Initial Glargine Intervention), derulat la nivel international de catre un comitet de cercetatori si sustinut de Grupul Sanofi, s-a administrat insulina glargin in schema de tratament a peste 12.500 de pacienti, timp de 6 ani, fiind astfel unul dintre cele mai indelungate si mai ample studii din domeniul diabetologiei.

Rezultatele  acestui studiu au aratat ca insulina glargin permite atingerea controlului glicemic vizat pe termen lung, nu prezinta risc cardiovascular sau risc de cancer de orice tip si intarzie cu 28% evolutia afectiunii de la starea de prediabet la diabetul zaharat de tip 2. Evenimentele hipoglicemice au fost rare, iar tratamentul cu insulina glargin s-a insotit de o usoara crestere in greutate a pacientilor.” ORIGIN este un studiu extraordinar prin prisma numarului de pacienti inrolati si prin cea a duratei sale. Acest studiu a dovedit inca o data siguranta si eficienta pe termen lung a terapiei cu insulina glargin, precum si importanta acestei terapii in viata pacientilor cu diabet. Totodata, ORIGIN ofera noi date cu privire la beneficiile si riscurile posibile ale initierii terapiei cu insulina glargin mai devreme pe parcursul evolutiei diabetului, oferind premise importante care sa conduca la schimbari semnificative in practica medicala actuala din diabetologie”, a declarat dl prof. dr. Nicolae Hancu, Investigator Principal al studiului ORIGIN in Romania, membru in ORIGIN Steering Committee si Presedintele Onorific al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: