Teleorman: Deficit de medici de familie. 32 de posturi vacante

20/04/2017

Teleorman: Deficit de medici de familie. 32 de posturi vacante

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/teleorman-deficit-de-medici-de-familie-32-de-posturi-vacante/

Potrivit presedintelui Patronatului Judetean al Medicilor de Familie, Catalin Dumitrascu, judetul Teleorman se confrunta cu deficit de medici de familie de multi ani.

Cea mai mare problema se inregistreaza in mediul rural, unde 32 de localitati au nevoie de tot atatia medici care sa raspunda nevoilor cetatenilor. In cinci dintre exista doar puncte de lucru, unde medicii vin saptamanal sa isi consulte pacientii, iar in lipsa acestora exista o asistenta care asigura permanenta timp de opt ore pe zi.

“Daca acum avem 32 de medici lipsa, dupa zece ani vor fi mult mai multi, pentru ca multi migreaza catre specialitati care se practica in spitale si poate pleaca chiar din Romania. Problema nu este doar a noastra, ci si a cadrelor medicale. In Teleorman sunt medici in varsta si in spitale. Luam exemplu Spitalul de la Zimnicea, Spitalul de la Turnu Magurele. Un medic de familie este obligat sa aiba un numar foarte mare de asigurati. Ei se programeaza peste o luna, peste doua, la consultatie si se nasc foarte multe nemultumiri din partea pacientilor”, a declarat Catalin Dumitrascu, citat de Agerpres.

Problemele apar din cauza salarizarii medicilor de familie, motiv pentru care tot mai multi absolventi ai Facultatii de Medicina aleg sa profeseze in afara tarii sau in spitale.

“Exista o foarte mica cerere din partea celor tineri. Vin foarte putini medici de familie tineri in Teleorman. Cele 32 de posturi sunt libere de ani de zile. Nu se pot ocupa. Problema este salarizarea. Avem costuri foarte mari. Nu toti banii care intra pe cabinet apartin doctorului. Sunt bani cheltuiti pe energia cabinetului, lemne, curatenie, internet, plus salariile. Asistentele vor si ele acum bani ca in spital sau ca la alti medici din oras. Multe asistente pleaca. Daca ramanem fara asistente este foarte grav. Volumul de munca este foarte mare”, a mai spus Dumitrascu, potrivit Agerpres.

La nivelul judetului Teleorman exista 184 de medici de familie. Astfel, unui numar de 1.800 de oameni ii revine un medic de familie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: