Telemedicina la Cluj-Napoca | Varstnicii cu diabet, monitorizati si tratati de la distanta

18/02/2020
Telemedicina la Cluj-Napoca | Varstnicii cu diabet, monitorizati si tratati de la distanta

Telemedicina la Cluj-Napoca | Varstnicii cu diabet, monitorizati si tratati de la distanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/telemedicina-la-cluj-napoca-varstnicii-cu-diabet-monitorizati-si-tratati-de-la-distanta/

In premiera pentru aceasta zona, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca lanseaza un proiect pilot de un sistem de telemedicina.

In prima faza de a poiectului, doua statii centrale de monitorizare au fost instalate in UPU si in cadrul Sectiei Clinice Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice.

Doua camine pentru varstnici au fost incluse in proiect, iar prin intermediul platformei instalate in UPU, reprezentantii acestora pot discuta direct cu un medic care poate oferi indicatii terapeutice, avand la dispozitie datele biomedicale ale pacientului incarcate automat pe platforma cu ajutorul unor biosenzori.

Platforma instalata in Sectia Clinica Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice inregistreaza masuratorile pacientilor diabetici care isi monitorizeaza constant tensiunea arteriala si glicemia, si permite, daca este cazul, ca pacientul sa interactioneze de la distanta cu medicul curant.

“In primul rand, pentru toate categoriile de potentiali pacienti (varstnicii institutionalizati fiind o categorie aparte), iar, in viitor, si pentru persoanele preocupate de a-si monitoriza continuu parametrii de sanatate, proiectul inseamna, un confort sporit, deoarece nu trebuie sa se deplaseze la medic, chiar si pentru o problema nesemnificativa. In acelasi timp, sistemul creste accesibilitatea la servicii medicale si opinii de specialitate. Pentru spital, implementarea sistemului ar aduce costuri mai mici de spitalizare, degrevarea serviciului de urgenta si alocarea resurselor pentru cazurile critice. Ne dorim, in urma proiectului pilot, sa pregatim terenul pentru adoptia in Romania a solutiilor de telemedicinaā€¯, a declarat Conf. Dr. Adela Golea, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, conform dej24.ro

Tele-asistenta medicala, in cadrul acestei proiect, presupune presupune consultatii oferite la distanta, prin intermediul atat al conexiunilor audio-video, cat si al unor biosenzori cu rol de monitorizare la distanta a parametrilor biomedicali importanti.

Potrivit sursei citate, dupa evaluarea rezultatelor proiectului-pilot, solutia de telemedicina se va putea extinde si in alte locatii, pentru a acoperi o paleta mai larga de specialitati medicale care ofera consultatii.

Etichete: telemedicina, tele-asistenta medicala, tratament diabet, monitorizare diabet, consultatii la distanta, spitalul clinic judetean de urgenta cluj-napoca

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: