Tataru: Scaderea mediei de varsta a cazurilor infectate si cresterea numarului de cazuri grave la persoane tinere

19/08/2020

Tataru: Scaderea mediei de varsta a cazurilor infectate si cresterea numarului de cazuri grave la persoane tinere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-scaderea-mediei-de-varsta-a-cazurilor-infectate-si-cresterea-numarului-de-cazuri-grave-la-persoane-tinere/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca in ultima perioada se observa o scadere a mediei de varsta a persoanelor infectate cu noul coronavirus, precum si o crestere a numarului de cazuri grave la persoane relativ tinere.

Potrivit ministrului, Romania se afla in a doua faza a primului val pandemic COVID-19.

“Suntem in cea de-a doua faza sau a doua cocoasa a primului val pandemic. Dupa cum ati putut vedea, in ultima saptamana, se incearca o stabilizare a numarului de cazuri avand acel platou in fierastrau. Nu tine doar de noi ca si sistem medical, iar aceasta pandemie nu se transeaza in spital. Aceasta pandemie se transeaza in prespital. (…) Respectarea unor reguli va duce la scaderea transmiterii in comunitate si la scaderea numarului de cazuri. In ultima perioada, avem o scadere a mediei de varsta a cazurilor infectate, dupa cum avem si o crestere a a numarului de cazuri grave la persoane relativ tinere”, a declarat ministrul Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Etichete: cazuri covid, cazuri covid persoane tinere, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: