Tataru face precizari despre decizia numirii unei conduceri militare la DSP Bucuresti

10/08/2020

Tataru face precizari despre decizia numirii unei conduceri militare la DSP Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-face-precizari-despre-decizia-numirii-unei-conduceri-militare-la-dsp-bucuresti/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti, Oana Nicolescu, ramane in functie pana la finalizarea evaluarii demarate in institutie, cand vor fi luate noi decizii.

Demnitarul a fost intrebat de ce directorul DSP Bucuresti se afla inca in functie si dupa preluarea coordonarii acesteia de catre secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea.

“Am considerat ca generalul Oprea, cu pregatirea militara, poate da rigoarea necesara. (…) Inca nu am terminat evaluarea. Am vrut ca evaluarea sa fie continuata de secretarul de stat Oprea pentru a vedea toate aspectele. Acolo sunt cateva probleme vizavi de decontarea serviciilor de testare la care a apelat DSP la diverse laboratoare. Cand va fi gata aceasta evaluare, vom lua si alte decizii. Laboratoare care au efectuat servicii in programul national de testare primeau pentru fiecare test lucrat 200 de lei. Acest cost trebuia sa fie cuantificat de DSP care facea un decont catre Ministerul se Sanatatii si se elibera acea fila de buget pentru a se putea face plata catre laboratoare. Noi am alocat DSP Bucuresti inca din februarie suma de 51 de milioane de lei pentru a putea face aceste deconturi. (…) Cand am inceput evaluarea la DSP Bucuresti in urma cu doua saptamani, a fost in urma sesizarii (n.r. de neplata) a unui laborator privat”, a explicat ministrul Tataru la Digi 24, citat si de Agerpres.

Totodata, Tataru a precizat si ca DSP Bucuresti, cu 250 de lucratori, ‘poate fi functional’, fiind necesara ‘doar o coordonare’.

Reamintim ca. secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea va coordona DSP Bucuresti, in urma unei decizii a ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, anuntata la finalul saptamanii trecute.

Etichete: dsp bucuresti, conducere miltara dsp bucuresti, coodonare dsp bucuresti

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: