Tataru, despre purtarea mastilor in scoli: Este o regula pe care trebuie sa o mentinem

18/08/2020

Tataru, despre purtarea mastilor in scoli: Este o regula pe care trebuie sa o mentinem

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-despre-purtarea-mastilor-in-scoli-este-o-regula-pe-care-trebuie-sa-o-mentinem/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca elevii din clasele mici ar trebui sa poarte masca in mod obligatoriu.

“Distanta de un metru este relativa ca niste copii de clasa I, a II-a sau a III-a sa o poata respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei masti care trebuie sa existe. Avem aglomerarile acestor copii in pauze, in curtile scolilor. Masca trebuie sa vina ca o regula adusa in joaca, poate, de catre cei care pregatesc acest moment. Este o regula pe care trebuie sa o mentinem”, a precizat Tataru, la Realitatea Plus, citat si de Agerpres.

El a adaugat ca sunt scenarii care urmeaza sa fie aplicate in functie de localitate, judet si particularitatea scolii.

Continut educational:

“Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate isi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplica in functie de aceasta zona si de particularitatea acelei scoli pentru fiecare judet in parte. DSP, Inspectoratele Scolare Judetene, Comitetele Judetene pentru coordonarea interventiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasa in parte. Noi am vrea sa se faca scoala fata in fata. Nu putem, avem scenariul doi in care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene sa participe. Celelalte clase sa participe prin rotatie, odata la doua saptamani, cuplat cu online, astfel incat sa poata parcurge materia”, a explicat ministrul, potrivit sursei citate.

In ceea ce priveste invatamantul superior, Tataru a mentionat ca sunt in pregatire la minister norme pentru ‘desfasurarea lucrarilor practice, precum si pentru cazarea in caminele studentesti’, norme care vor fi gata in circa o saptamana.

De asemenea, demnitarul a adaugat ca vizavi de regulile sanitare la alegerile locale, Ministerul Sanatatii pregateste o Hotarare de Guvern.

Etichete: masca in scoli, purtare mastii in scoli, masti copii, masti elevi scoala, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: