Sute de ambulante, doua avioane si sase elicoptere pentru canicula

07/07/2015

Sute de ambulante, doua avioane si sase elicoptere pentru canicula

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-ambulante-doua-avioane-si-sase-elicoptere-pentru-canicula/

Sanctiuni la Serviciul de Ambulanta ClujAutoritatile centrale de la Bucuresti au anuntat ca sunt pregatite, pentru interventii de urgenta, peste 770 de ambulante, aproape 300 de echipaje SMURD, doua avioane si sapte elicoptere.

Toate aceste echipaje sunt gata sa actioneze in contextul temperaturilor ridicate care pot face victime in randul populatiei.

“Va rog sa va asigurati ca populatia este informata cu privire la pericolul expunerii la temperaturi ridicate. Pentru interventiile medicale de urgenta, sunt disponibile peste 770 ambulante de tip B si C de la serviciile de ambulanta si aproape 300 de echipaje SMURD. M.A.I are pregatite doua avioane medicale si sapte elicoptere SMURD pentru preluarea urgentelor, dar si alte elicoptere de mare capacitate pentru interventii la incendiile de mare amploare”, a afirmat premierul interimar Gabriel Oprea intr-o videoconferinta cu autoritatile judetene si locale.

Totodata, el a  mai solicitat acestora sa ia toate masurile pentru ca asistenta medicala sa fie asigurata la parametri optimi.

“Va rog sa va asigurati ca exista stocuri de medicamente de urgenta, iar unitatile medicale au rezerve suficiente de apa si de alte materiale indispensabile. E important sa aveti o comunicare permanenta si operativa cu primarii localitatilor privind efectele caniculei asupra populatiei si desfasurarea activitatilor de sprijin a persoanelor aflate in dificultate”, a mai spus Gabriel Oprea in videoconferinta.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat ca judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare se afla afla, marti si miercuri sub cod portocaliu, dar nu exclude posibilitatea ca pe parcursul zilei de miercuri sa fie emis cod rosu de canicula. Capitala si alte 32 de judete sunt sub avertizare cod galben de canicula.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: