Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

28/09/2021
Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/suspendarea-contractele-de-munca-pe-30-de-zile-pentru-personalul-medical-fara-certificat-covid/

Proiectul de lege privind instituirea obligativitatii certificatului digital COVID pentru personalul medical reprezinta o masura necesara in aceasta perioada a pandemiei este de parere Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii.

“Proiectul de lege prevede, in cazul in care persoana respectiva nu este vaccinata si nici nu a trecut prin boala, ca trebuie sa prezinte conducatorului unitatii, respectiv unitatii medicale, fie ca vorbim de public, fie ca vorbim de privat, trebuie sa prezinte aceste teste. Testele se fac pe cheltuiala proprie. Statul pune la dispozitie in mod gratuit vaccinul. Exista aceasta posibilitate”, a declarat Attila Cseke, citat de Agerpres.

Totodata, el a subliniat ca 70% dintre medicii din unitatile sanitare din Romania sunt vaccinati anti-COVID si a adaugat ca persoanelor din sistemul medical care nu sunt vaccinate, nu au trecut prin boala si nu se testeaza, li se vor suspenda contractele individuale de munca timp de 30 de zile, apoi ar urma incetarea contractelor de munca.

“In cazul in care nu se prezinta (certificatul digital – n.r.) – avem de-a face cu o persoana din sistemul medical care nu este vaccinata, nu a trecut prin boala si nu se testeaza – va fi suspendat contractul individual de munca, respectiv dupa 30 de zile de la suspendare poate avea loc si incetarea contractului de munca. De asemenea, proiectul de lege prevede si sanctiuni care se aplica conducatorului unitatii sanitare in cazul in care nu respecta prevederile acestei legi” a adaugat ministrul, potrivit sursei citate.

Potrivit demnitarului, este ‘logic’ ca personalul medical sa se vaccineze.

Etichete: certificat digital covid obligatoriu, certificat covid pentru personalul medical, suspendare contract de munca personal medical, vaccinare personal medical, attila cseke

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: