Suport psihologic si cursuri de recalificare profesionala pentru pacienti cu tuberculoza

17/12/2014

Suport psihologic si cursuri de recalificare profesionala pentru pacienti cu tuberculoza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/suport-psihologic-si-cursuri-de-recalificare-profesionala-pentru-pacienti-cu-tuberculoza/

SUPORT-PSIHOLOGIC-TBC325 de pacienti cu tuberculoza din mai multe judete ale tarii sunt ajutati de medici, asistenti sociali si psihologi sa treaca mai usor prin perioada de spitalizare si de administrare a tratamentului. Dintre acestia, 301 primesc si sprijin financiar lunar care acopera costul transportului la spital sau dispensar si medicamentele pentru efecte adverse si ii motiveaza ca, in ciuda tuturor suferintelor, sa nu renunte la tratament si sa se vindece.

Din luna octombrie 2014, pacientii interesati primesc gratuit inclusiv consiliere si reorientare profesionala, precum si cursuri de calificare/recalificare.

Cursurile sunt selectate in functie de nevoile, aptitudinile si preferintele pacientilor si asigura o calificare recunoscuta atat in Romania cat si in UE.

Serviciile sunt dezvoltate de Fundatia Romanian Angel Appeal, cu fonduri europene, si sunt disponibile, la ora actuala, pacientilor cu tuberculoza aflati in tratament sau sub observatie la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta (Bucuresti), Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni (Arges), Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani (Neamt) si Spitalul de Pneumoftiziologie Nicolae Rusdea (Maramures).

Interventiile sunt oferite in baza unei evaluari initiale, urmate de anchete sociale la domiciliu, pornind de la care se realizeaza un plan de interventie individualizat.

Din luna iulie pana la 31 octombrie, au fost realizate evaluari initiale pentru 325 de pacienti cu tuberculoza si tuberculoza rezistenta, din intreaga tara, internati in cele 4 spitale.

Pana la finele lunii octombrie, pacientii evaluati au beneficiat deja de consiliere sociala, iar 283 dintre acestia au primit si consiliere psihologica. 301 pacienti, dintre cei evaluati, primesc o subventie lunara de 100 de lei, pentru alimente, transport si medicamente impotriva efectelor adverse, pe perioada tratamentului.

Pacientii cu tuberculoza interesati de calificare/recalificare profesionala au beneficiat de sesiuni de reorientare profesionala si de cursuri. Un sprijin financiar se acorda si cursantilor, pe durata calificarii, pentru a se putea intretine.

Orice pacient cu tuberculoza, din cele 4 spitale, poate deveni beneficiar al serviciilor de asistenta psihologica si sociala infiintate.
Tuberculoza (TB) este o boala care, depistata cat mai timpuriu si tratata corespunzator, cu medicatie completa si un regim adecvat de hrana si odihna, se vindeca. TB poate afecta pe oricine, indiferent de mediul social, insa mai predispuse sunt persoanele sarace, care traiesc in conditii precare.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: