Suceava: Infiintarea a sapte centre pentru vaccinarea copiilor

21/07/2017

Suceava: Infiintarea a sapte centre pentru vaccinarea copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/suceava-infiintarea-a-sapte-centre-pentru-vaccinarea-copiilor/

In judetul Suceava s-au infiintat cinci centre pentru vaccinarea antirujeolica in localitati fara medic de familie, iar alte doua urmeaza sa fie functionale in unitati de invatamant din municipiul resedinta de judet.

Cele cinci localitati fara medic de familie, sunt Crucea, Cirlibaba, Cosna, Sucevita si Poieni Solca.

”Centrele de la Crucea, Cosna, Cirlibaba si Sucevita sunt functionale, sunt dotate cu tot ce trebuie, le-am inspectat impreuna cu primarii si asistentii comunitari de acolo. La Poieni Solca primarul s-a oferit sa puna la dispozitie o sala din Primarie, unde exista si hol de asteptare, care va fi dotata cu frigider si cu tot ce trebuie, conform normelor.
Primarii au fost extrem de receptivi, avand in vedere ca vorbim despre sanatatea publica si au si ei atributii in acest sens, iar preventia necesita costuri mai mici decat tratarea bolii in sine”, a declarat, Silvia Boliacu, subprefectul de Suceava, conform Agerpres.

Continut educational:

Alte doua centre de imunizare impotriva rujeolei vor fi infiintate in municipiul Suceava, la Colegiul de de Informatica “Spiru Haret” si la Scoala Gimnaziala “Miron Costin”, in cabinetele medicale existente acolo, cu sprijinul Primariei si al DSP Suceava, dar si al retelei de medicina scolara aflata in subordinea primariei.

Potrivit DSP Suceava, vineri, 21 iulie, vor fi distribuite vaccinuri celor sapte centre infiintate, iar de luni va incepe imunizarea propriu-zisa.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: