Suceava: A scazut rata de refuz la vaccinare prin semnatura, dar refuzul mascat este inca mare

09/10/2017

Suceava: A scazut rata de refuz la vaccinare prin semnatura, dar refuzul mascat este inca mare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/suceava-a-scazut-rata-de-refuz-la-vaccinare-prin-semnatura-dar-refuzul-mascat-este-inca-mare/


In cursul lunii septembrie, potrivit datelor raportate de medicii de familie din judet, s-au vaccinat antirujeolic 1.947 copii, iar rata de refuz asumat prin semnatura a ajuns luna trecuta la 3%, potrivit reprezentantilor DSP Suceava.

Potrivit sefului institutiei, rata de refuz asumat prin semnatura a scazut semnificativ in luna septembrie comparativ cu luna precedenta cand a fost de 7%. Cu toate aceste, exista inca un procent mare de copii care nu s-au prezentat la vaccinare, respectiv 45% din totalul celor catagrafiati, catalogat drept ”refuz mascat”, relateaza Agerpres.

Continut educational:

La inceputul lunii august, directorul Catalina Zorescu declara ca, in judet, 12% din numarul total al parintilor care au copiii inscrisi la medicii de familie au semnat ca refuza vaccinarea impotriva rujeolei, iar 30% “au refuzat mascat” imunizarea, potrivit unei statistici realizate de DSP Suceava.

Zorescu declara atunci ca in iulie s-a raportat vaccinarea a 2.006 copii, cifra apreciata ca multumitoare si in “crestere remarcabila” fata de luna precedenta, dar ca se inregistreaza inca foarte multi copii restantieri, motiv pentru care autoritatile sanitare si medicii de familie trebuie sa actioneze “mai sustinut” pentru cresterea acoperirii vaccinale, mai relateaza sursa citata.

In prezent, in depozitele DSP Suceava exista stocuri suficiente de vaccin ROR, respectiv peste 5.200 de doze.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani

Indicatorul privind cazurile de Covid-19 va fi calculat, incepand de vineri, dupa noile reguli

Ministrul Sanatatii: Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa

Raed Arafat, despre impactul noului mod de raportare a cazurilor de SARS-CoV-2

Romania, impotriva tuturor celor care nu ne dadeau sanse, are o campanie de vaccinare de succes (Florin Citu)