Sub 18% din pacientii hipertensivi tin boala sub control

12/09/2011

Sub 18% din pacientii hipertensivi tin boala sub control

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sub-18-din-pacientii-hipertensivi-tin-boala-sub-control/

40% din populatia adulta a Romaniei sufera de hipertensiune arteriala, avertizeaza Societatea Romana de Medicina Interna. Desi hipertensiunea arteriala este cea mai frecventa boala cardiovasculara, doar una din doua persoane adulte isi stie valorile tensiunii arteriale si care sunt complicatiile hipertensiunii. Ingrijorator este faptul ca din totalul hipertensivilor, doar o cincime isi iau zilnic tratamentul. Totodata, rata de control a valorilor tensionale la pacientii hipertensivi tratati este sub 18%, si asta in ciuda faptului ca afectiunea este usor de diagnosticat, iar medicii pot recomanda pacientilor multiple metode de tratament.

Semnal de alarma, tras la prima conferinta nationala „Actualitati in hipertensiunea arteriala”
Specialistii cardiologi romani atrag atentia ca hipertensiunea arteriala reprezinta principala cauza de mortalitate din cauza bolilor inimii. La nivel mondial se estimeaza ca exista peste un miliard de persoane hipertensive si ca numarul acestora va creste cu 50% in urmatorii 15 ani. Avand in devere situatia actuala atat la nivel national, cat si mondial, Societatea Romana de Medicina Interna a organizat sambata, 10 septembrie, prima conferinta nationala „Actualitati in hipertensiunea arteriala”, in cadrul careia au fost prezentate noutatile in materie de diagnostic si tratament.
Participarea la eveniment a fost gratuita, inscriindu-se  peste 400 de medici de diferite specialitati: medicina de familie, nefrologie, medicina interna, cardiologi etc.

“Factorul interactiv al evenimentului il reprezinta partea aplicata a discursului stiintific. Prezentarea fiecarei sectiuni a debutat cu un studiu de caz, urmat de recomandari facute din ghidurile actuale, iar la final, incheiata cu o sesiune de discutii cu medicii prezenti din sala”, sustin organizatorii.
Moderatorii manifestarii au fost prof. univ. dr. Ion Bruckner si prof. univ. dr. Eduard Apetrei.

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati