Studiu: Vaccinul AstraZeneca & Oxford are o eficacitate mai mare daca este marit intervalul dintre doze la circa 3 luni

03/02/2021

Studiu: Vaccinul AstraZeneca & Oxford are o eficacitate mai mare daca este marit intervalul dintre doze la circa 3 luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-vaccinul-astrazeneca-oxford-are-o-eficacitate-mai-mare-daca-este-marit-intervalul-dintre-doze-la-circa-3-luni/

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford are o eficacitate de 76% timp de trei luni dupa prima doza, iar eficacitatea creste daca a doua doza este administrata mai tarziu, concluzioneaza un studiu citat de agentia Reuters.

Universitatea Oxford subliniaza ca aceste concluzii preliminare, inca neevaluate de alte organisme competente, sustin decizia guvernului britanic de a extinde la 12 saptamani intervalul dintre administrarea celor doua doze pentru a creste numarul persoanelor imunizate cu doza initiala, relateaza si Agerpres.

Rezultatele studiului, obtinute in urma testelor clinice efectuate in Marea Britanie, Brazilia si Africa de Sud, indica o anumita protectie dupa prima doza si sporirea raspunsului imun in cazul unui interval mai lung pana la a doua doza in cazul voluntarilor cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Artrita lupica

”Eficacitatea vaccinului dupa o doza unica de vaccin din ziua 22 pana in ziua 90 post-vaccinare a fost de 76%, iar analiza modelata nu indica o diminuare a protectiei in timpul acestei perioade initiale de trei luni”, afirma expertii Oxford, potrivit surselor citate.

Conform studiului, eficacitatea vaccinului AstraZeneca/Oxford a fost de 82,4% atunci cand a doua doza a fost administrata la 12 saptamani sau dupa acest termen, fata de 54,9% in cazul injectarii celei de-a doua doze intr-un interval mai mic de sase saptamani dupa prima doza.

Etichete: vaccin astrazeneca, vaccin universitatea oxford, eficacitate vaccin anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS a acordat o autorizatie de urgenta pentru utilizarea vaccinului chinezesc produs de Sinopharm

Guvernul va prelungi starea de alerta

Presedintele CNCAV: Revenirea la normalitate este mai degraba o certitudine decat o simpla speranta

Florin Citu: Maratonul vaccinarii de la Bucuresti a avut rezultate exceptionale

Valeriu Gheorghita: Avem garantia unui numar suficient de doze incat sa putem atinge imunitatea de grup