Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

26/11/2021
Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-vaccinarea-anti-covid-este-sigura-pentru-femeile-gravide/

Un studiu publicat de Agentia britanica pentru siguranta sanatatii (UKHSA) a concluzionat ca vaccinarea anti-Covid este o procedura sigura pentru femeile gravide si nu poate fi asociata cu riscuri mai mari de complicatii medicale, relateaza Reuters.

Astfel, reprezentanti UKHSA, au lansat o incurajare la adresa femeilor care se pregatesc sa devina mame sa se vaccineze impotriva noului coronavirus.

Datele obtinute in conditii reale in urma desfasurarii campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din Marea Britanie sprijina concluziile formulate de studii realizate in alte tari, potrivit carora vaccinurile anti-COVID-19 pot fi intr-adevar administrate in siguranta si in orice moment al sarcinii, au explicat specialistii britanici citati si de Agerpres.

Ei au descoperit ca nu exista diferente substantiale intre ratele de avorturi spontane, nasteri de bebelusi subdezvoltati si nasteri premature comparand grupuri de femei vaccinate anti-COVID-19 si grupuri de femei nevaccinate.

“Orice femeie insarcinata care nu a fost inca vaccinata ar trebui sa aiba incredere si sa mearga sa se vaccineze, iar acest lucru va contribui la prevenirea unor consecinte grave generate de contractarea COVID-19 in timpul sarcinii”, a declarat medicul Mary Ramsay, directoarea departamentului de Imunizare din cadrul UKHSA, potrivit surselor citate.

Etichete: vaccinare femei gravide, vaccinare anti-covid femei gravide, vaccinarea in sarcina

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: