Studiu: Un pacient din patru este recuperat complet la un an dupa Covid-19

26/04/2022
Studiu: Un pacient din patru este recuperat complet la un an dupa Covid-19

Studiu: Un pacient din patru este recuperat complet la un an dupa Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-pacient-din-patru-este-recuperat-complet-la-un-an-dupa-covid-19/

Autorii unui studiu britanic au concluzionat ca doar un pacient spitalizat cu COVID-19 din patru este recuperat complet la un an dupa infectare. Potrivit cercetarii, femeile si persoanele obeze prezinta riscuri mai mari de a ramane pentru mai mult timp cu probleme de sanatate dupa contractarea noului coronavirus, informeaza AFP si Agerpres.

Noul studiu, prezentat la Congresul european de microbiologie clinica si boli infectioase de la Lisabona si publicat in The Lancet Respiratory Medicine, a folosit datele obtinute de la pacienti adulti din 39 de spitale din cadrul National Health Service (NHS) din Marea Britanie intre 7 martie 2020 si 18 aprilie 2021.

Recuperarea medicala a fost evaluata prin masurarea diferitelor rezultate furnizate de examinarea pacientilor, la cinci luni si la un an dupa iesirea lor din spital.

Astfel, cercetatorii au prelevat esantioane de sange de la participantii la acest studiu in timpul vizitei efectuate la cinci luni dupa externare, pentru a analiza prezenta diverselor proteine inflamatorii.

Circa 2.320 de pacienti au fost examinati la cinci luni dupa externarea lor si 33% dintre ei au fost examinati la un an dupa externare.

Din acest studiu a reiesit ca procentul adultilor care s-au vindecat complet nu s-a schimbat prea mult intre primele cinci luni si primul an de dupa iesirea din spital: procentul a fost de 25,5% pentru pacientii examinati dupa cinci luni si de 28,9% pentru cei care au fost examinati dupa un an.

Faptul de a fi femeie, de a fi o persoana obeza si de a fi un pacient care a fost conectat la ventilator in spital au fost asociate cu o probabilitate mai scazuta de vindecare completa la un an dupa infectarea cu SARS-CoV-2, au subliniat autorii studiului, potrivit surselor citate.

Printre simptomele cele mai curente ale formelor lungi de COVID-19 pot fi citate oboseala, durerile musculare, o stare de incetinire fizica, lipsa somnului si dificultatile de respiratie.

Etichete: long covid, recuperare dupa covid, pacienti covid recuperare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: