Studiu: Un medicament pentru leucemie, eficient si in tratarea bolii Parkinson

20/10/2015

Studiu: Un medicament pentru leucemie, eficient si in tratarea bolii Parkinson

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-medicament-pentru-leucemie-eficient-si-in-tratarea-bolii-parkinson/

parkinsonAgentia France Presse relateaza despre un studiu clinic care a relevant ca un medicament impotriva leucemiei deja aprobat de agentia americana a medicamentelor (Food and Drugs Administration, FDA) s-a dovedit eficient impotriva maladiei Parkinson si a unei forme de dementa.

Medicamentul a permis “o reducere semnificativa si incurajatoare a proteinelor toxice de la nivel cerebral”, conform savantilor.

Potrivit studiului clinic realizat pe 12 pacienti, tratamentul in cauza imbunatatit functia cognitiva, abilitatile motorii si non-motorii ale pacientilor cu boala Parkinson si cu maladia cu corpi Lewy, o tulburare cognitiva caracterizata prin depozite anormale ale unei proteine, formate in interiorul celulelor nervoase ale creierului.

Oamenii de stiinta au mai conluzionat ca medicamentul a crescut productia de dopamina, un neurotransmitator important care favorizeaza comunicarea intre neuroni.

“Conform cunostintelor mele, aceasta este prima data cand o terapie pare sa inverseze, intr-un un grad mai mare sau mai mic, in functie de evolutia bolii, declinul cognitiv si capacitatea functionala a pacientilor care sufera de astfel de tulburari neurodegenerative”, a afirmat dr. Fernando Pagan, profesor de neurologie la spitalul Universitatii Georgetown, conform AFP si Agerpres.

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate la sfarsitul saptamanii trecute la conferinta anuala a Societatii Americane de Neurostiinte de la Chicago.

 

Citeste si CNAS: Romania are absolut toate medicamentele de pe piata

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate spune ca in Romania, in mai putin de un an, pe piata au intrat peste 50 de medicamente la care pana acum nu exista alternativa.

Citeste si Medicul din Romania ar putea avea cota obligatorie de prescriptie de medicamente ieftine

In loc sa se gandeasca la medicamentele ce i-ar face bine unui pacient, in viitor, medicii din Romania ar putea fi obligati sa se gandeasca la cele mai ieftine

GRATUIT pentru medicii de familie: Bolile lizozomale – in practica Medicului de Familie

Un curs care ofera o imagine de ansamblu asupra bolilor lizozomale, menita sa ajute medicii de familie in practica de zi cu zi. Curs creditat cu 8 puncte EMC.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cseke Attila: Este nevoie de o noua abordare a campaniei de vaccinare, mai ales in zonele rurale

Metodologie noua de monitorizare a sarcinii | Carnetul gravidei

DSP Sibiu: Includerea medicilor de familie in activitatea de eliberare a certificatelor verzi

Streinu-Cercel: Sistemul sanitar din Romania este blocat in momentul de fata

Autoritatile vor sa atinga pragul de imunizare colectiva pana la finalul anului