Medicul din Romania ar putea avea cota obligatorie de prescriptie de medicamente ieftine

16/09/2015

Medicul din Romania ar putea avea cota obligatorie de prescriptie de medicamente ieftine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-din-romania-ar-putea-avea-cota-obligatorie-de-prescriptie-de-medicamente-ieftine/

medicamente-crizaIn loc sa se gandeasca la medicamentele ce i-ar face bine unui pacient, in viitor, medicii din Romania ar putea fi obligati sa se gandeasca la cele mai ieftine, pentru ca ar putea avea o cota obligatorie de prescriptie. Altfel, este posibil sa fie penalizati.

“Exista o propunere in sensul de a crea si o cota obligatorie de prescriptie, este doar o propunere. O cota de prescriptie pe care sa o aiba medicul de medicamente ieftine. (…) Sunt unii medici care au tendinta de a merge mai degraba spre a prescrie medicamente inovative. Cred ca trebuie sa stabilim niste lucruri foarte clare. Daca este posibila si fezabila in Romania, sigur o vom avea. Trebuie facuta foarte bine. (…) Discutam pe aceste cote de prescriptie si pentru a stimula distribuitorul, a gasi formula de stimulare pentru a aduce medicamente mai ieftine. Este doar o discutie, nu trebuie sa alarmam”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, conform curentul.info.

De asemenea, presedintele CNAS, Vasile Ciurchea a precizat in cadrul International Health Forum ca pacientii trebuie convinsi sa foloseasca medicamentele generice.

Citeste si Ciurchea : Pacientii trebuie convinsi ca un generic nu este un medicament prost

Citeste si Vulcanescu ( MS): Ne asteptam ca multi dintre acesti refugiati sa fie vaccinati

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani