Studiu: Trei din patru romani cred ca sistemul medical si saracia trebuie sa aiba prioritate la rezolvare

15/02/2017

Studiu: Trei din patru romani cred ca sistemul medical si saracia trebuie sa aiba prioritate la rezolvare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-trei-din-patru-romani-cred-ca-sistemul-medical-si-saracia-trebuie-sa-aiba-prioritate-la-rezolvare/

SISTEM-MEDICAL-STUDIU-CERCETARE

Romanii considera ca problemele privind saracia si sistemul medical ar trebui sa aiba prioritate la rezolvare. Asta reiese dintr-un studiu realizat de Exact Cercetare si Consultanta si WaveTreeZero remis marti presei .

“75% dintre romani considera ca problemele sociale ce tin de saracie (lipsa locurilor de munca in anumite zone, acces limitat la educatie in zonele sarace) si conditiile oferite de sistemul medical romanesc sunt cele care trebuie sa aiba prioritate pe lista domeniilor care necesita rezolvare. Pe locul 2, la o distanta destul de mare sunt situate problemele ce tin de drepturile angajatilor (dreptul la concediul de odihna, concediul medical), cu un procent de 32%, urmate de cazurile sociale grave si problematice (copii bolnavi de cancer, spre exemplu), cu un procent de 29%, si probleme ce tin de drepturile omului, cu un procent de 18%”, se arata in studiu, potrivit Agerpres.

Cu procente mult mai mici, de 8-9%, sunt problemele legate de incalzirea globala si alte probleme ecologice in timp ce inegalitatea de gen si drepturile animalelor se situeaza pe urmatoarele locuri in lista domeniilor prioritare de rezolvat in Romania.

De asemenea, in privinta problemelor ecologice, 33% dintre romani declara ca vorbesc des despre acestea cu prietenii si rudele.

Studiul cantitativ online a fost realizat in luna ianuarie 2016, pe un esantion de 400 de respondenti, 15-60 de ani, din mediul urban. Eroarea de esantionare este +/-4,9%. Studiu calitativ a fost realizat in luna decembrie 2016, fiind vorba despre 200 de respondenti din Bucuresti.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: