Studiu: Schema de vaccinare combinata – vaccin AstraZeneca si rapel ARN – eficienta

27/08/2021
Studiu: Schema de vaccinare combinata – vaccin AstraZeneca si rapel ARN – eficienta

Studiu: Schema de vaccinare combinata – vaccin AstraZeneca si rapel ARN – eficienta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-schema-de-vaccinare-combinata-vaccin-astrazeneca-si-rapel-arn-eficienta/

O schema de vaccinare combinata, bazata pe administrarea unei doze de vaccin AstraZeneca si o doza de vaccin de tip ARN mesager drept rapel, ofera “o protectie buna” impotriva noului coronavirus, arata un studiu realizat in Danemarca, relateza Reuters.

Tot mai multe tari analizeaza posibilitatea de a folosi vaccinuri anti-COVID-19 diferite in momentul administrarii celei de-a doua doze.

Peste 144.000 de danezi, cei mai multi angajati din domeniul medical si varstnici, au primit o prima doza de vaccin AstraZeneca, dar au fost apoi inoculati in momentul administrarii rapelului cu doze de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna, noteaza si Agerpres.

“Studiul arata ca la 14 zile dupa finalizarea schemei de vaccinare combinate, riscul de infectare cu SARS-CoV-2 este redus cu 88% in comparatie cu persoanele nevaccinate”, au transmis reprezentantii Institutul de Stat al Serurilor (SSI) din Danemarca, potrivit sursei citate.

Ei au adaugat ca acest procent semnifica “o eficacitate ridicata”, comparabila cu rata de eficacitate de 90% furnizata de cele doua doze ale vaccinrilor pe baza de ARN Mesager.

Studiul danez a acoperit un interval de peste cinci luni, intre februarie 2021 si iunie 2021, o perioada in care varianta Alfa a virusului SARS-CoV-2 era predominanta.

 

Etichete: schema de vaccinare combinata, vaccinuri combinate, vaccinuri anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: