Studiu: Saritul coardei alunga senzatia de foame

11/04/2013

Studiu: Saritul coardei alunga senzatia de foame

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-saritul-coardei-alunga-senzatia-de-foame/

poza senzatia de foamePersoanele preocupate de silueta, care vor sa reduca cantitatea de mancare zilnica primesc o veste buna din partea cercetatorilor japonezi. In urma unui studiu realizat si publicat in revista Appetite, acestia au concluzionat ca saritul coardei sau practicarea oricarui alt tip de miscare fizica ce implica miscarea ritmica a corpului pe verticala, ajuta nu doar la arderea caloriilor, ci si la inlaturarea senzatiei de foame care ne determina sa mancam excesiv.

In realizarea studiului cercetatorii japonezi au plecat de la rezultatele altor studii, care aratau ca practicarea unui sport poate anula senzatia de foame pentru o anumita perioada de timp, datorita faptului ca in timpul exercitiilor sunt secretati in stomac anumiti hormoni cu rol de reglare a apetitului.

De la acest punct echipa de cercetatori a vrut sa afle daca “indispozitia stomacala” cauzata de sarituri influenteaza in vreun fel nivelul de hormoni responsabili de aparitia senzatiei de foame, mai mult decat in cazul altor tipuri de activitati. La studiu au participat 15 tineri cu varsta aproximativa de 24 de ani, care timp de cateva zile, prin rotatie, timp de 30 de minute, au sarit coarda, au mers pe o bicicleta stationara sau pur si simplu s-au odihnit – acestia reprezentand grupul de control. Pentru acuratetea rezultatelor, medicii japonezi au reglat bicicleta astfel incat consumul de energie al celor care foloseau acest aparat de fitness sa fie egal cu al celor care sareau corda.

Rezultatele obtinute au aratat ca participantii activi la experiment au resimtit mai putin senzatia de foame in comparativ cu cei care s-au odihnit in cele 30 de minute, iar absenta nevoii de a manca s-a prelungit cu 15 minute in cazul acestora. De asemenea, tinerii au afirmat ca in timp ce pedalau au resimtit mai puternic senzatia de foame in comparatie cu minutele in care au sarit coarda. Mai mult decat atat, participantii au afirmat ca dupa mersul pe bicicleta s-au simtit mai infometati decat in zilele in care s-au odihnit, lucru care nu s-a intamplat in zilele in care au sarit coarda.

Alte studii de acest fel au relevat faptul ca joggingul este mult mai eficient in inlaturarea senzatiei de foame, in comparatie cu mersul pe bicicleta.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: