Studiu: Rata de spitalizare a copiilor nevaccinati anti-Covid, dubla fata de cei imunizati

20/04/2022
Studiu: Rata de spitalizare a copiilor nevaccinati anti-Covid, dubla fata de cei imunizati

Studiu: Rata de spitalizare a copiilor nevaccinati anti-Covid, dubla fata de cei imunizati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-rata-de-spitalizare-a-copiilor-nevaccinati-anti-covid-dubla-fata-de-cei-imunizati/

Ratele de spitalizare pentru copiii cu varste intre 5 si 11 ani nevaccinati anti-COVID-19 au fost de doua ori mai mari in comparatie cu cei vaccinati, in perioada recrudescentei record provocata de varianta Omicron, concluzioneaza un studiu american citat de Reuters.

La fiecare 100.000 de copii nevaccinati din acest grup de varsta, 19,1 au fost spitalizati din cauza COVID-19 intre mijlocul lunii decembrie si sfarsitul lui februarie, in comparatie cu 9,2 la 100.000 de copii vaccinati, potrivit Centrului de prevenire si control al bolilor din Statele Unite, relateaza si Agerpres.

Studiul a luat in calcul aproape 400 de spitalizari din 14 state in aceasta perioada.

Conform studiului, dintre cei 397 de copii spitalizati cu COVID-19 in perioada de dominatie a variantei Omicron, 87% erau nevaccinati, o treime nu sufereau de afectiuni preexistente, iar 19% au fost internati intr-o sectie de terapie intensiva.

Varianta Omicron, cu o contagiozitate ridicata, care a provocat un numar record de infectari cu coronavirus in Statele Unite in ianuarie, a cauzat o crestere a spitalizarilor din cauza COVID-19 in randul persoanelor sub 18 ani, starnind temeri in ceea ce priveste impactul asupra copiilor nevaccinati.

De aseemenea, o alta concluzie a studiului este ca ratele de varf ale spitalizarilor din cauza COVID-19 in randul copiilor din acesta grupa de varsta au fost mai ridicate in perioada valului Omicron decat in perioada de dominatie a variantei Delta.

Etichete: copii vaccinati anti-covid, copii omicron, studiu vaccinare anti-covid copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: