Studiu privind durata anticorpilor generati dupa imbolnavirea de Covid-19

09/10/2020
Studiu privind durata anticorpilor generati dupa imbolnavirea de Covid-19

Studiu privind durata anticorpilor generati dupa imbolnavirea de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-privind-durata-anticorpilor-generati-dupa-imbolnavirea-de-covid-19/

Durata anticorpilor generati de bolnavii de Covid-19 continua sa fie o intrebare deschisa, dar aceasta pare sa fie de cel putin trei luni de la aparitia simptomelor, fiind perioada in care anticorpii au fost detectati in sange si saliva in cadrul a doua studii publicate de revista Science, citate si de EFE.

Aceste noi cercetari le completeaza pe cele care au evaluat deja durata imunitatii dupa infectarea cu virusul SARS-CoV-2, unele semnaland ca anticorpii neutralizanti ar putea rezista pana la sase luni, noteaza si Agerpres.

Noile studii semnaleaza ca imunoglobina G (IgG) sunt anticorpii cei mai durabili detectabili in sangele si saliva pacientilor, pentru un interval de timp de cel putin trei luni. De asemenea, faptul ca acesti anticorpi pot fi detectati la niveluri similare atat in sange cat si in saliva sugereaza ca aceasta din urma poate fi folosita ca fluid alternativ pentru probele de anticorpi.

Primul studiu, realizat la de la Universitatea din Boston, a masurat raspunsul de anticorpi in sangele a 343 de pacienti cu COVID-19 intr-o perioada de cel mult 122 de zile dupa aparitia simptomelor si l-au comparat cu cel al grupului de control de 1.548 de persoane dintr-un esantion de dinainte de pandemie.

Rezultatele au semnalat ca anticorpii IgM si IgA au fost ”de scurta durata”, scazand sub nivelul detectabil intr-o perioada cuprinsa intre 49 si 71 de zile de la aparitia simptomelor.

Cel de-al doilea studiu, realizat asupra a 402 pacienti la Universitatea din Toronto, semnaleaza ca anticorpii IgG raman ”relativ stabili” pana la 105 zile dupa aparitia simptomelor.

Etichete: anticorpi covid-19, durata anticorpi coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: