Studiu: Cei mai multi angajati din domeniul sanitar care au avut Covid-19, protejati in fata unei reinfectari

14/01/2021
Studiu: Cei mai multi angajati din domeniul sanitar care au avut Covid-19, protejati in fata unei reinfectari

Studiu: Cei mai multi angajati din domeniul sanitar care au avut Covid-19, protejati in fata unei reinfectari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-cei-mai-multi-angajati-din-domeniul-sanitar-care-au-avut-covid-19-protejati-in-fata-unei-reinfectari/

Angajatii din domeniul medical care au contractat deja maladia COVID-19 sunt in marea lor majoritate protejati in fata riscului de reinfectare pentru o perioada de cel putin cinci luni, arata un studiu britanic, care avertizeaza insa ca unii dintre angajatii sanitari ar putea totusi sa fie purtatori ai noului coronavirus si sa il transmita, conform AFP.

Cercetatorii de la agentia de sanatate publica Public Health England au dezvaluit ca au descoperit 44 de reinfectari potentiale in rtndul celor 6.614 de angajati din domeniul sanatatii care au fost testati si care prezentau deja anticorpi impotriva noului coronavirus pe parcursul unei perioade de cinci luni, in intervalul iunie 2020 – noiembrie 2020, relateaza si Agerpres.

In raport cu cei care nu au fost inca expusi la virusul SARS-CoV-2, aceste cifre echivaleaza cu o protectie de 83%, au concluzionat autorii studiului publicat joi, dar care nu a fost deocamdata analizat de experti independenti.

Cercetatorii britanici avertizeaza insa ca desi anticorpii par sa impiedice situatiile in care oamenii se imbolnavesc din nou de COVID-19, datele preliminare furnizate deja de urmatoarea etapa a studiului lor sugereaza ca unii dintre participanti sunt purtatori ai unor cantitati importante de virus si ar putea in continuare sa il transmita altor persoane.

“Stim de acum inainte ca majoritatea celor care au avut virusul si au dezvoltat anticorpi sunt protejati contra unei reinfectari, dar aceasta protectie nu este totala si nu stim deocamdata ctt timp dureaza aceasta. Noi credem, iar acesta este un aspect foarte important, ca oamenii pot sa transmita in continuare virusul”, a rezumat coordonatoarea studiului, Susan Hopkins, potrivit surelor citate.

Mai multi experti independenti au salutat calitatea acestui studiu, care a recrutat aproape 20.800 de angajati medicali, inclusiv dintre cei aflati in prima linie din spitale si care se ocupa cu internarea si tratarea bolnavilor de COVID-19.

Etichete: angajati sanitari covid, anticorpi covid, cadre medicale coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: