Studiu: Cazurile de hepatita misterioasa la copii nu au legatura cu Covid-19

29/07/2022
Studiu: Cazurile de hepatita misterioasa la copii nu au legatura cu Covid-19

Studiu: Cazurile de hepatita misterioasa la copii nu au legatura cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-cazurile-de-hepatita-misterioasa-la-copii-nu-au-legatura-cu-covid-19/

Cazurile de hepatita “misterioasa” la copii detectate incepand in 35 de tari nu au legatura cu COVID-19 si ar putea fi provocate de o combinare a doua virusuri revenite in urma pandemiei, concluzioneaza un studiu realizat in Marea Britanie, relateaza agentiile EFE, DPA si Agerpres.

Cercetarea realizata de universitatile din Glasgow si College London estimeaza ca, din cauza crizei sanitare provocate de pandemia COVID-19, unii copii nu au mai fost expusi timpuriu unor virusuri comune, printre care adenovirusul ce provoaca raceli si probleme gastrointestinale si asa-numitul virus adenoasociat 2 (AAV2).

”Cand au fost ridicate restrictiile (anti-COVID-19), copiii au inceput sa interactioneze mai mult si virusurile au inceput din nou sa circule liber. Copiii s-au vazut astfel expusi brusc, fara imunitate dobandita, unei intregi baterii de noi infectii”, explica Judith Breuer, experta in virusologie la Universitatea College London, potrivit susrelor citate.

Expusi fara imunitate in fata acestor virusuri, este posibil ca minorii cu o anumita predispozitie sa dezvolte hepatita, potrivit autorilor studiului.

Acestia au constatat ca ”hepatita infantila acuta fara virusii hepatici de la A la E se asociaza cu prezenta unei infectii cu AAV2, care ar putea reprezenta un patogen primar sau ar putea fi un biomarker util al unei infectii recente cu HAdV (adenovirus uman) sau HHV6B (virus herpes uman 6)”.

Pana in prezent, cel putin 1.000 de cazuri au fost raportate in cele 35 de tari. Majoritatea copiilor confirmati cu aceasta hepatita misterioasa aveau varste sub 5 ani.

Etichete: hepatita misterioasa la copii, hepatita la copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: