Studiu: 82,3% dintre tinerii medici spun ca este posibil sa emigreze

21/06/2016

Studiu: 82,3% dintre tinerii medici spun ca este posibil sa emigreze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-823-dintre-tinerii-medici-spun-ca-este-posibil-sa-emigreze/

MEDICI-TINERI-201682,3% dintre tinerii medici spun ca este posibil sa emigreze,iar dintre ei aproape 30% sustin ca vor face sigur acest lucru.

Este rezultatul unui studiu prezentat marti de Colegiul Medicilor Bucuresti.

Conform sondajului, doar 10,6% dintre tinerii care au completat chestionarul afirma ca nu au avut niciodata o asemenea intentie.

In ceea ce priveste locul de munca, ordinea preferintelor este: “o alta tara din Uniunea Europeana”, “sistemul public din Romania”, pe ultimul loc clasandu-se “sistemul privat din Romania”, relateaza Agerpres.
Conform sursei citate, doar o treime dintre respondenti ar dori sa practice medicina in propriul cabinet medical daca ar avea aceasta posibilitate.

De asemenea, in cadrul studiului prezentat marti la CMR, putin peste 19% dintre tinerii medici respondenti si-au exprimat preferinta de a profesa intr-un stat din afara Uniunii Europene. Dintre cei care au consemnat preferinte pentru un loc de munca in state non-UE, unii au precizat si statul in care si-ar dori un loc de munca: SUA (6 mentionari), Australia (4 mentionari), Canada (2 mentionari), Emiratele Arabe, Noua Zeelanda.

La intrebarea privind motivele care determina plecarea din tara, cele mai multe nemultumiri sunt legate de nivelul scazut de salarizare, conditiile materiale din unitatile medicale, orele suplimentare de munca, lipsa de suport pentru activitatile de cercetare. De asemenea, unul dintre motivele migratiei il constituie si nevoia de recunoastere si afirmare profesionala, mai scrie Agerpres.

Studiul mai arata ca tinerii care studiaza medicina (la nivel de facultate sau rezidentiat) isi doresc in primul rand o salarizare mai buna.

Potrivit acestora, salariile ar trebui sa fie corespunzatoare volumului mare de munca, stresului si sacrificiilor pe care le fac medicii in ceea ce priveste viata personala, afectata de programul de serviciu si de nevoia de pregatire continua.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: