Strategia ASSMB pentru perioada 2016 – 2020

22/01/2016

Strategia ASSMB pentru perioada 2016 – 2020

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/strategia-assmb-pentru-perioada-2016-2020/

 spital-newUnitatile sanitare care fac parte din Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) au primit din bugetul local o finantare de peste 900 de milioane de lei in perioada 2009-2015.

ASSMB a emis un comunicat in care vorbeste de strategia pentru perioada 2016 – 2020, documente in care sunt specificate si sumele primite pana acum de la bugetul local.

“Finantarea spitalelor din ASSMB din bugetul local in perioada 2009 — 2015 a fost de 916.840.280 de lei, iar pentru proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile din aceeasi perioada a fost in suma totala de 116.023.757 de lei. Executia bugetara anuala a variat intre un minim de 68.926.707 de lei in 2014 si un maxim de 172.927.150 de lei in 2009, in 2015 executia bugetara fiind de 102.758.269 de lei”, se precizeaza in document.

ASSMB administraza, la nivel local, 19 dintre cele peste 50 de unitati sanitare publice cu paturi din Capitala.

“Rol si obiective (ale ASSMB sunt — n.r.): administrarea unitatilor spitalicesti din subordine, activitati de coordonare a unei retele ambulatorii care presupune: medicina desfasurata in unitati de invatamant, inclusiv ale studentilor si ale gradinitelor, cabinete de pediatrie, stomatologie, medicina generala si puncte de prim-ajutor, cat si asistenta medicala comunitara. Evaluarea situatiei prezente a ASSMB: principala problema identificata in istoricul activitatii acestor spitale a fost subfinantarea, utilizarea nefunctionala si ineficienta a paturilor de spital, lipsa unei strategii unitare de management si dezvoltare la nivelul Capitalei care sa permita o planificare eficienta si transparenta a alocarii resurselor financiare si umane”, mai scrie in sursa citata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. ivannicoleta says:

    NU ESTE CORECT CA UN CANDIDAT CARE A LUAT MEDIE PESTE 6,3 SAFIE RESPINS PENTRU UN POST SI ALTUL CARE A LUAT 5 PENTRU ALT POST SA FIE ADMIS INDIFERENT DACA A CONCURAT PENTRU O SCOALA SAU GRADINITA DEOARECE SUBIECTELE DEEXAMEN AU FOST ACELEASI PENTRU TOTI .ASI DORI SA MI SE OFERE SANSA DE ANGAJARE IN ORDINEA MEDIILOR ASA CUM SE FAC ADMITERILE LA FACULTATILE DE MEDICINA ,ETC.

  2. ivannicoleta says:

    d-le Director de ce nu completati toate posturile din scoli si gradinite in ordinea punctajului obtinut la concursul din august 2016 cu asistentii medicali generalisti carevor sa manance si ei o paine ,sa le dea si copiilor lor masa ,scoala ,etc, si ii favorizati doar pe unii care vor o norma si jumatate ,cum vreti sa aveti CAS-URI si fonduri pentru pensii cu asistenti medicali refuzati pe motiv ca nu au punctajul celor cu pile si relatii .Dece nu oferiti o sansa si celor care totusi au promovat examenul cu note peste minim 5 ,nici la facultate nu intalnim aceasta tehnica. Ar trebui sa respectam totusi juramantul lui HIPOCRATE daca suntem totusi in bransa asta de medicina si sa venim in slujba poporului nu a unor persoane care -si urmaresc interesul (salariul marit pentru o norma si jumatate ).Va rugam redistribuiti si celelalte posturi libere pentru care nu au concurat niciun candidat si celor care vor la munceasca ,nu le mai scoateti inca odata la concurs ,pentru cine le pastrati ?Nu este normal daca niste concurenti au avut nota de trecere sa nu le oferiti si lor o sansa .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: