Strangere de fonduri pentru amenajarea unei zone de triaj si izolare la Institutul Clinic Fundeni

03/04/2020
Strangere de fonduri pentru amenajarea unei zone de triaj si izolare la Institutul Clinic Fundeni

Strangere de fonduri pentru amenajarea unei zone de triaj si izolare la Institutul Clinic Fundeni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/strangere-de-fonduri-pentru-amenajarea-unei-zone-de-triaj-si-izolare-la-institutul-clinic-fundeni/

Asociatia Balcanica de Acces Vascular (BAVA) a lansat o campanie de strangere de fonduri in beneficiul Institutului Clinic Fundeni, pentru prevenirea si combaterea infectarii cu SARS-CoV-2 a pacientilor si cadrelor medicale.

Avand in vedere riscurile majore de contaminare, pentru ca activitatea spitalului sa se poata derula in conditii de siguranta atat pentru pacienti, cat si pentru medici, este absolut necesara realizarea unor circuite noi de triaj si izolare, in exteriorul cladirii.

Potrivit unui comunicat de presa, Institutul Clinic Fundeni are un rol important in sistemul medical romanesc deoarece aici se desfasoara programele nationale de transplant de organe solide si de transplant de celule, precum si proceduri medicale unice in Romania ce trateaza o extensiva patologie oncologica (inclusiv pediatrica) si trebuie protejat de o eventuala contaminare cu SARS-CoV-2. Orice perturbare a actului medical pune in pericol o categorie de pacienti pentru care se fac eforturi financiare si profesionale deosebite.

“Solutia rapida si eficace este achizitionarea unor sisteme modulabile alcatuite din containere specializate. O configuratie de baza, din 5 containere, este dotata cu grup sanitar, convectoare si spatii de vestiar, servind ca spatiu-tampon pentru trierea si izolarea unui numar de pacienti, pana la confirmarea testarii SARS-CoV-2”, a declarat prof. dr. Dana Tomescu, presedintele Asociatiei BAVA, sef de clinica ATI 3 la Institutul Clinic Fundeni, potrivit sursei citate.

Variantele sunt realizate si disponibile in Romania, sub forma unor containere individuale care pot fi conectate intr-o configuratie de spital mobil ce poate suporta modificari ulterioare.

Etichete: institutul clinic fundeni, triaj pacienti covid-19, protectie cadre medicale covid-19, strangere de fonduri spital

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: