Stocul de vaccin Moderna este zero | Se asteapta livrarea a 79.000 de noi doze

23/02/2021

Stocul de vaccin Moderna este zero | Se asteapta livrarea a 79.000 de noi doze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/stocul-de-vaccin-moderna-este-zero-se-asteapta-livrarea-a-79-000-de-noi-doze/

In prezent, stocul vaccinurilor de la Moderna este zero, urmand ca miercuri sa ajunga in tara 79.000 de doze care vor fi stocate pentru a asigura rapelul persoanelor deja vaccinate cu prima doza.

“In ceea ce priveste vaccinul de la compania Moderna, am receptionat 78.000 de doze. Au fost administrate 77.726 de doze, ceea ce inseamna o rata de utilizare de 99,6%. In momentul de fata, stocul este zero. Ceea ce urmeaza sa primim in aceasta saptamana, adica maine, vor fi aproximativ 79.000 de doze, care vor fi stocate pentru a asigura rapelul persoanelor deja vaccinate cu prima doza, perioada care va incepe din data de 4 martie”, a declarat, marti, Dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva SARS-CoV-2, citat de Agerpres.

Potrivit medicului, de la debutul campaniei de vaccinare in Romania au fost receptionate, in total, aproximativ 1.924.000 de doze de vaccin de la trei companii diferite.

“Au fost administrate peste 1.400.000 de doze, ceea ce inseamna o rata de utilizare de peste 73%. In momentul de fata, stocul existent la 22 februarie este de aproximativ 405.000 de doze pentru toate cele trei tipuri de vaccinuri”, a mai adaugat Dr. Gheorghita potrivit sursei citate.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin moderna, vaccinare anti-covid, dr valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice