Stilul de viata corect al pacientului cu HBP

31/07/2013

Stilul de viata corect al pacientului cu HBP

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/stilul-de-viata-corect-al-pacientului-cu-hbp/

Stilul de viata corect al pacientului cu HBPPentru a preveni simptomele urinarii joase dar si in vederea tratamentului  hiperplaziei benigne de prostata (HBP), medicul trebuie sa recomande pacientilor in primul rand un stil de viata sanatos. Renuntarea la fumat, scaderea consumului de cafea sau un aport corect de lichide reprezinta masuri importante pentru prevenirea HBP.

Alegerea unei alimentatii sanatoase

Consumul unei cantitati suficiente de lichide asigura un flux urinar normal. Este foarte importanta hidratarea in timpul expunerii la soare sau in cazul depunerii unui efort fizic mai mare. In acelasi timp, este recomandat ca inainte de culcare sa se evite consumul de lichide pentru a scadea frecventa urinarilor nocturne.

Reducerea aportului de sare in timpul meselor zilnice. Retinerea sarii in organism poate mari riscul de pietre la rinichi.

Reducerea consumului de cafea ajuta la prevenirea simptomelor urinarii joase. Cafeaua poate avea efect diuretic, crescand astfel frecventa urainarilor.

Renuntarea la fumat este o masura importanta pentru prevenirea cancerul de vezica urinara sau de rinichi.

Mentinerea unei greutati normale poate preveni diferite afectiuni urinare. Persoanele obeze sunt mai predispuse sa aiba cancer de prostata decat cele cu o greutate normala.

Educatia copilului pentru a preveni simptomele urinarii joase

Medicii trebuie sa le recomande parintilor sa nu le dea lichide copiilor inainte de culcare. Copilul ar trebui sa mearga la baie inainte de culcare pentru a evita urinarile nocturne.

In cazul baietilor, parintii trebuie sa le asigure un echipament sportiv de protectie in cazul activitatilor sportive pentru a evita eventualele leziuni.

Foarte importanta este consultarea regulata a medicului pentru a identifica eventualele simptome ale urinarii joase si pentru a se informa cu privire la riscurile pe care le presupune HBP.

 

Mai multe informatii despre examenul clinic pentru diagnosticarea HBP dar si despre formele de manifestare a HBP puteti afla accesand cursul EMC online “Hiperplazia Benigna de Prostata I”, disponibil gratuit pe platforma FormareMedicala.ro si credit cu 8 puncte EMC recunoscute in programul de educatie medicala continua.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava