Acces cursuri

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Hiperplazia Benigna de Prostata I

join course

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

sustinut de:

 

 

 

Hiperplazia Benigna de Prostata - partea 1

Data creditarii: 31.10.2014 - 31.10.2017

Hiperplazia Benigna de Prostata (HBP) este o patologie ce afecteaza aparatul urinar inferior si este asociata cu marirea volumului prostatei, cu o prevalenta de cca 30% in randul barbatilor de peste 50 de ani si de 90% in randul celor de peste 80 de ani.

Obiectivele cursului: Cursul EMC "Hiperplazia Benigna de Prostata - partea 1" pune la dispozitia medicilor de familie informatii referitoare la anatomia si fiziologia aparatului urinar inferior, ajutandu-i sa inteleaga modul in care este definita la momentul actual aceasta afectiune, care este istoria naturala a bolii, dar si importanta factorilor de risc in declansarea si intretinerea acestei patologii. HBP poate avea un impact major asupra starii de sanatate a pacientilor, indiferent de stadiul bolii.

Audienta: Cursul EMC "Hiperplazia Benigna de Prostata - Partea I" se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului: "Hiperplazia Benigna de Prostata - partea 1" este format din 4 lectii. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2-3 ore.

Modalitate de studiu curs: Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina cu numele ”Lectii”, care devine vizibila dupa inscrierea la curs. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul "Hiperplazia Benigna de Prostata - partea 1" se incheie cu examenul final.

Creditele EMC: Absolvind acest curs cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 8 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului "Hiperplazia Benigna de Prostata - partea 1"

Comisia de autori cuprinde:

Prof. Dr. Sinescu Ioanel – Presedintele Asociatiei Romane de Urologie, Prof.dr. si Rector UMF "Carol Davila", Bucuresti, Membru Corespondent al Academiei Romane, Membru Titular al Academiei de Stiinte Medicale este medic primar urolog  seful Clinicii de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal Fundeni.

Citeste mai mult despre prof. dr. Ioanel Sinescu

Dr. Ambert Valentin este medic primar urolog, conferentiar doctor la UMF "Carol Davila", Bucuresti si membru al EAU (European Association of Urology), ARU (Asociatia Romana de Urologie), Societatea Internationala de Urologie, Asociatia de Urologie Central si Est Europeana. Este autor al cursului Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea I

Citeste mai mult despre dr. Ambert Valentin

Dr. Surcel Cristian Iulius – Medic primar urolog, Asistent universitar UMF "Carol Davila", Bucuresti este autor al cursurilor EMC Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea I si Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea II pentru medicii de familie, ambele creditate cu cate 8 puncte EMC.

Citeste mai mult despre dr. Cristian I. Surcel

Dr. Radu Marius Tudor este Doctorand, Asistent Universitar, UMF "Carol Davila", Bucuresti. Este autor al cursului EMC pentru medicii de familie  Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea I, disponibil pe platforma Formare Medicala si creditat cu 8 puncte EMC.

Citeste mai mult despre dr. Radcu Marius Tudor

 

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI, dr. Daciana Toma este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice – etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.

Citeste mai mult despre Dr. Ioana Daciana Toma.

Dr. Sever Cristian Oana este Medic Primar, Medicina de Familie, instructor formator si autor al cursurilor EMC Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea I si Partea II disponibile in mod gratuit pentru medicii de familie din Romania in cadrul platformei FormareMedicala.

Citeste mai mult despre dr. Sever Cristian Oana

  • Dr. Sandulescu Cristian - Medic Primar - Medicina de Familie

Alte cursuri de formare medicala continua pentru medicii de familie

  • Hiperplazia benigna de prostata II - Hiperlazia Benigna de Prostata poate avea un impact major nu numai asupra starii de sanatate a pacientilor si este o problema de sanatate publica, deoarece prin cresterea sperantei de viata creste si incidenta bolii la nivel global. In acest sens, cursul EMC online "Hiperplazia benigna de prostata II" este o resursa deosebit de utila.
  • Importanta vaccinarii anti-HPV - Cursul EMC "Importanta vaccinarii anti-HPV" are drept obiectiv constientizarea medicului de familie asupra importantei vaccinarii anti-HPV, importanta depistarii precoce a infectiilor determinate de HPV si combaterea acestora prin diferite metode de preventie. De asemenea, se pune accent si pe educatia pacientului si pe consilierea acestuia.

 

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.