Spitalul fara deficit de medici

21/04/2017

Spitalul fara deficit de medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-fara-deficit-de-medici/

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina se numara printre unitatile spitalicesti din tara in care nu se mai poate vorbi de deficit de medici, potrivit managerului institutiei, Elena Visan.

Ea a subliniat ca in ultimii trei – patru ani,  la Slatina au venit si au ramas peste 70 de medici.

“Din fericire suntem unul dintre putinele spitale din tara care nu mai putem vorbi de deficit de medici. Au venit foarte multi rezidenti pe post, au venit medici tineri la concursurile organizate de noi. In acest moment nu mai putem vorbi de un deficit de medici. Peste 70 de medici au venit in ultimii trei ani, rezidenti pe post si prin concurs”, a declarat Elena Visan, conform Agerpres.

Managerul SJU Slatina a mentionat ca institutia are in continuare nevoie de medic alergolog, dupa ce in ultimii ani postul a fost scos in mai multe randuri la concurs, dar a ramas neocupat.

“O singura specialitate ramane in continuare neacoperita si anume alergologia. Sunt sanse ca din ianuarie sa vina un medic alergolog si la SJU Slatina”, a mai afirmat Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, conform sursei mentionate.

De asemenea, ea a mai precizat ca spitalul nu a reusit sa acopere in totalitate deficitul de asistenti si infirmieri, desi au fost organizate mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor, insa acest fapt nu pune probleme in desfasurarea activitatii.

“La cadrele medii ar mai fi nevoie de 15-20 de asistenti, infirmieri, dar nu este o problema”, a mai sustinut managerul.

Primarul municipiului Slatina a anuntat luna trecuta intentia administratiei locale de a construi locuinte pentru medici, demersul avand scopul de a-i incuraja pe acestia sa ramana in municipiul Slatina.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial