Stiri medicale

Spitalele din capitala urmeaza sa fie reclasificate

Data ultimei actualizari: 27/10/2014

ministerul-sanatatiiMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a afirmat ca toate spitalele din Bucuresti urmeaza sa fie reclasificate in cursul anului 2015.

Unele dintre aceste unitati spitalicesti se afla la acest moment pe aceeasi linie de clasificare precum cele foarte slab cotate, din localitati mici ale tarii.

“Toate spitalele din subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), apartinand Primariei Municipiului Bucuresti, sunt spitale clinice. Multe dintre ele trateaza cazuri care nu pot fi tratate in nicio alta unitate sanitara din Romania. De aceea, va cerem, domnule ministru, sa reanalizati clasificarea spitalelor si totodata normele la Contractul Cadru care, de cele mai multe ori, ne pun la nivelul spitalelor orasenesti sau comunale, care ne trimit bolnavii in Bucuresti”, au spus managerii spitalelor bucurestene duminica, la intalnirea cu Ministrul Sanatatii.

Astfel, Nicolae Banicioiu a afirmat ca de anul viitor va fi reanalizata clasificarea acestor spitale.

In prezent, aici sunt tratati bolnavi din toata tara. Statisticile arata ca este vorba de aproximativ jumatate din numarul de cazuri care ajung in fiecare dintre spitalele din Bucuresti.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.