Specializare noua la Facultatea de Medicina din Sibiu | Fizioterapeutii, tot mai cautati

21/10/2022
Specializare noua la Facultatea de Medicina din Sibiu | Fizioterapeutii, tot mai cautati

Specializare noua la Facultatea de Medicina din Sibiu | Fizioterapeutii, tot mai cautati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specializare-noua-la-facultatea-de-medicina-din-sibiu-fizioterapeutii-tot-mai-cautati/

Profesia de fizioterapeut se poate invata si la Facultatea de Medicina din Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, unde exista o specializare noua si urmeaza si infiintarea unui curs de master. In acest judet exista o cerere tot mai mare pentru aceasta profesie, potrivit conducerii Facultatii de Medicina din Sibiu.

“Este o specializare de care ai nevoie in mai multe discipline, adica nu tine doar de recuperare, tine de ortopedie, tine de neurologie, tine de cardiologie, tine de chirurgie. Mai mult decat atat, faptul ca am facut-o la Facultatea de Medicina si urmeaza sa se realizeze un master la Facultatea de Stiinte le permite studentilor nostri ca dupa cei trei ani sa mai faca inca un an in Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu si au toate specializarile care pot sa tina de kinetoterapie”, a precizat Radu Fleaca, decan al Facultatii de Medicina si medic chirurg ortoped, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Facultatea de Medicina din Sibiu a introdus aceasta noua specializare dedicata fizioterapeutilor dupa ce s-a observat o cerere tot mai mare pe piata fortei de munca pentru aceasta profesie.

“Este o specializare care este in dezvoltare. In Vest sunt foarte multi si sunt foarte folositi. La noi in tara si in general in Europa, activitatea fiziokinetoterapeutilor depinde de medicii de recuperare si de reabilitare si cumva este normal, dar au si ei, fiziokinetoterapeutii, o parte practica pe care o fac ei si o fac la indrumarea medicului de reabilitare, a chirurgului, a medicului specialist. Asa cum s-au specializat tehnicile operatorii pentru anumite proceduri, cam la modul acesta incepe sa se supraspecializeze si procesul de reabilitare medicala. Trebuie sa intelegi foarte bine ce are pacientul din fata ta, ce tehnica operatorie s-a facut, ca sa stii ce sa faci sa il ajuti”, a mai adaugat Radu Fleaca, potrivit sursei citate.

Etichete: fizioterapie, fizioterapeuti, facultatea de medicina sibiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: