Specialistii spun ca este nevoie de un registru pentru bolile neurologice rare

06/09/2018

Specialistii spun ca este nevoie de un registru pentru bolile neurologice rare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specialistii-spun-ca-este-nevoie-de-un-registru-pentru-bolile-neurologice-rare/


Presedintele Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN) si al Institutului de cercetare stiintifica RoNeuro, Dafin Muresanu, a declarat ca este nevoie de un registru al bolilor neurologice rare, dar si de registre pentru alte boli.

“Este nevoie de un registru pentru fiecare patologie, nu numai pentru bolile rare, e foarte important. Avem nevoie de un registru ca sa stim ce se intampla in fiecare clipa in patologie si daca bolile rare ne intorc spre cunoasterea profunda si punctuala, bolile care creeaza foarte mari probleme de morbiditate trebuie tratate cu foarte multa seriozitate. Din aceasta cauza, problema registrelor ramane una foarte importanta, fiindca fara ele suntem in ceata si nu avem date care sa ne orienteze spre ceea ce avem de facut si cum avem de facut”, a spus Dafin Muresanu, citat de Agerpres.

In perioada 5-7 septembrie, are loc a doua editie a Cursului International de Boli Neurologice Rare, organizat la Cluj-Napoca, eveniment la care participa peste 200 de specialisti din toata Europa.

Continut educational:

“Nivelul provocarilor pe care sistemul nervos trebuie sa le suporte este intr-o continua crestere. O demonstreaza datele oficiale care arata ca, pe langa complexitatea afectiunilor neurologice cunoscute publicului larg, de tip – Accident Vascular Cerebral, Parkinson sau Alzheimer, la nivel mondial, medicina si cercetarea stiintifica medicala se confrunta astazi cu aproximativ 8.000 de boli considerate a fi ciudate sau rare, dintre care un procent ridicat il reprezinta bolile neurologice rare. Pentru multe dintre acestea nu exista inca o diagnosticare sau un tratament precise, ceea ce constituie pentru cercetatorii lumii stiintifice medicale argumente si provocari permanente care, periodic, ii reunesc in ample dezbateri tematice, in cautarea de solutii inovative”, se arata intr-o informare a organizatorilor confom sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: