Efectele pandemiei de coronavirus | Spania intra in cea mai severa recesiune economica inregistrata aici

31/07/2020

Efectele pandemiei de coronavirus | Spania intra in cea mai severa recesiune economica inregistrata aici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spania-intra-pe-fondul-pandemiei-in-cea-mai-severa-recesiune-economica-inregistrata-aici/

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, semne ale unei recesiuni economice accentuate incep sa se resimta in mai multe state ale Europei si nu numai.

Vineri, Spania a raportat un declin istoric al economiei, cu un recul economic de 18,5%, ceea ce anuleaza toata redresarea de dupa criza financiara din 2008, potrivit datele publicate de Institutul National de Statistica (INE), pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), dupa cum transmite Reuters.

Situatia actula provoaca cea mai severa recesiune inregistrata vreodata de economia spaniola, mai titreaza presa internationala.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Depresia, diagnostic si management

Din 15 martie, autoritatile de la Madrid au introdus unele dintre cele mai dure masuri de izolare din Europa pentru a stopa raspandirea pandemiei. Ca urmare, consumul privat a fost unul dintre principalii factori care au afectat evolutia economiei in perioada aprilie-iunie 2020, alaturi de exporturi, scrie si Agerpres.

Guvernul de la Madrid se asteapta la un declin al economiei de 9,2% in 2020, si la o crestere de 6,8% in 2021. Scaderea din acest an va fi mai accentuata decat cea din timpul crizei cu care s-a confruntat Spania in perioada 2008-2013.

De asemenea, rata somajului in Spania a urcat la 15,33% in trimestrul doi din 2020, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, pe fondul efectelor pandemiei.

Etichete: efecte pandemie, recesiune economica, pandemie covid-19 spania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS

Capitala a iesit din zona rosie, cu mai putin de 3 cazuri la mia de locuitori

Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Ministrul Sanatatii confirma ca vor exista schimbari la CNAS, MS si ANMDM

Comitetul national pentru vaccinare: Nu este necesara dozarea anticorpilor inainte de vaccinarea anti-Covid