Stiri medicale

Sorina Pintea: In sase luni se vor crea premise pentru autorizarea unor noi medicamente

Data ultimei actualizari: 24/09/2018


In sase luni se vor crea premisele pentru autorizarea unor noi medicamente pe piata romaneasca, a afirmat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

“Eu spun ca in sase luni de zile. Dar pana atunci nu inseamna ca ne uitam pacientii, nu inseamna ca nu incercam sa grabim procesele de autorizare. Anul acesta s-au introdus 37 de molecule noi. Este mult, este putin. Nu stiu. Asta trebuie s-o spuna pacientii. Din pacate, n-am reusit sa acoperim toata patologia care ar avea nevoie de tratamente noi. Dar in octombrie vom mai introduce cateva molecule noi. Deci chiar se fac eforturi. Din punctul meu de vedere, cea mai mare problema in acest moment este problema studiilor clinice, care ar putea intra pe piata din Romania si, din pacate, din cauza procedurilor de evaluare au intarziat foarte mult”, a declarat Sorina Pintea la Digi 24.

De asemenea, ministrul Sanatatii a recunoscut si faptul ca exista ‘probleme si cu studiile clinice’.

Continut educational:

“Da, sunt probleme si cu studiile clinice. Am primit o situatie si exista studii clinice depuse pentru aprobare care au o intarziere de peste 400 de zile, studii clinice care ar putea intra in Romania si care ar furniza medicamente pentru multi din pacientii nostri, in special pentru bolile oncologice”, a mai spus ministrul Sanatatii confom sursei mentionate.

Saptamana aceasta urmeaza ca in transparenta decizionala sa fie publicat un proiect privind reorganizarea Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.