Sorina Pintea despre situatia medicilor: Lucrurile vor intra in normal

07/01/2019
Sorina Pintea despre situatia medicilor: Lucrurile vor intra in normal

Sorina Pintea despre situatia medicilor: Lucrurile vor intra in normal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorina-pintea-despre-situatia-medicilor-lucrurile-vor-intra-in-normal/

Vizavi de situatia medicilor care au plecat din tara, ministrul Sanatatii Sorina Pintea precizeaza ca are incredere ca lucrurile vor intra in normal, afirmand totodata ca programul de dotare a spitalelor va continua.

“Noi am facut niste evaluari, dar anul trecut, de la 1 martie, s-au majorat salariile. (…) Concomitent, am inceput dotarea spitalelor, pentru ca, este adevarat, medicul nu este stimulat doar de salariul mare pe care il primeste, are nevoie si de aparatura pentru a putea munci. (…) Eu cred ca roadele vor incepe sa se arate. De altfel, asa cum declaram anul trecut, am primit inclusiv pe mailul personal nenumarate solicitari de informatii referitoare la modul in care s-ar putea ca unii sa revina in tara. Totodata, am mai spus ca foarte multi si-ar dori sa revina in centrele universitare, in spitalele mari, dar noua ne lipsesc medicii preponderent in zonele urbane, orase mici si zona rurala. (…) Am incredere ca lucrurile vor intra in normal. (…) Lucrurile mari se fac pas cu pas. Din pacate, pasii cu inceput destul de tarziu sa se faca, dar fiecare pas marunt este un pas inainte”, a declarat Sorina Pintea intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Digi.

Continut educational:

De asemenea, ea a anuntat ca saptamana aceasta va avea o intalnire cu sindicatele din sanatate pentru a vedea care sunt problemele pe care reprezentantii acestora le identifica, adaugand ca nu exista, din punctul sau de vedere, motive de nemultumire.

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ludwig says:

    …Acelasi discurs “de trista amintire” fara corespondent in realitate pagubitor pentru toata lumea … nimic despre coruptia din sïstem referitor la cum se ocupa posturile “pe pile si cunostinte”, cum sunt deturnati pacientii spre policlinicile si spitalele private si pusi la plata pentru servicii excesive , numeroase si de multe ori inutile, cum in centrele universitare si orasele mari “se inghiesuie si se calca in picioare” mii de medici in timp ce la tara pacientii “mor cu zile”din cauza lipsei de medici datorita proastei organizari si gestionari a sistemului …

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: