Sorin Grindeanu: Unde se duc banii pentru sanatate?

30/01/2017

Sorin Grindeanu: Unde se duc banii pentru sanatate?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorin-grindeanu-unde-se-duc-banii-pentru-sanatate/

bani-min

Duminica seara, premierul Sorin Grindeanu a postat  pe pagina lui de Facebook cateva referiri la banii alocati pentru sanatate in 2017:

Unde se duc banii pentru sanatate?

• Prin Programul de achizitionare multianuala a vaccinurilor pentru copii am alocat in acest an 774 mil. lei. Pentru prima data in Romania, s-au acordat bani si pentru achizitia vaccinului pneumococic conjugat.

• Alocam integral banii necesari pentru toate programele de sanatate, astfel incat pacientii sa nu mai fie nevoiti sa astepte pentru a incepe tratamentul dupa ce boala a fost diagnosticata. De exemplu, programul pentru hepatita C (pentru stadiile F2, F3 si F4) a fost finantat astfel incat toti pacientii sa poata fi tratati.

• Am alocat 700 de milioane de lei pentru medicamentele compensate si gratuite, astfel incat sa putem oferi, asa cum ne-am angajat, cate un medicament 100% compensat, pentru fiecare boala.

• S-au alocat bani si pentru finalizarea constructiei spitalului TBC de la Rosiorii de Vede, care va fi inaugurat anul acesta.

• S-au alocat bani pentru achizitia de computere tomograf in toate spitalele judetene din Romania, bineinteles pentru acele spitale care acum nu au astfel de aparate.

• Am prevazut sumele necesare pentru toate cresterile salariale din domeniul sanatatii.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: