Sondaj: Peste jumatate dintre romani considera ca testarea si tratamentul pentru Covid-19 sunt inaccesibile

13/11/2020
Sondaj: Peste jumatate dintre romani considera ca testarea si tratamentul pentru Covid-19 sunt inaccesibile

Sondaj: Peste jumatate dintre romani considera ca testarea si tratamentul pentru Covid-19 sunt inaccesibile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sondaj-peste-jumatate-dintre-romani-considera-ca-testarea-si-tratamentul-pentru-covid-19-sunt-inaccesibile/

Peste jumatate dintre respondentii unui studiu considera ca, in Romania, testarea si tratamentul pentru infectia cu SARS-CoV-2 nu sunt suficient de accesibile.

Esantionul a fost format din 1.000 de persoane, iar eroarea maxima admisa a datelor este de ± 3%. Metoda folosita a fost a chestionarului aplicat telefonic.

51,3% dintre respondenti au apreciat ca in Romania tratamentul pentru infectia cu noul coronavirus este mai degraba inaccesibil, iar 37% au considerat ca este accesibil.

Vizavi de testarea pentru depistarea Covid-19, 54,5% dintre subiecti sunt de parere ca este inaccesibila, in timp ce 35,8% au declarat contrariul.

De asemenea, studiul a mai relevat ca 47,5% dinre respondenti se considera foarte bine informati in legatura cu noul coronavirus si masurile de prevenire a raspandirii COVID-19, in timp ce 1,8% au spus ca nu cunosc aproape deloc situatia.

43,6% au precizat ca au vazut aproape zilnic stiri despre coronavirus pe care le-au identificat ca fiind false.

Sondajul mai arata ca 37% dintre subiecti cred ca Romania nu a fost ajutata de nimeni in combaterea pandemiei. 35,2% au indicat UE; 4,3% – Germania; 3,2% – NATO; 2,9% – SUA; 1,8% – China; 1,5% – Rusia.

Studiul realizat de Centrul de Cercetari Sociologice Larics (CCSL), in parteneriat cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si cu Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale (ISPRI), sub egida Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane, a fost efectuat in perioada 25 septembrie  2020 – 16 octombrie 2020.

Etichete: studiu pandemie romania, acces tratament covid romania, acces testare covid romania

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: