Solutie pentru Delta Dunarii: Medici de familie angajati de catre primarii

24/02/2017

Solutie pentru Delta Dunarii: Medici de familie angajati de catre primarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solutie-pentru-delta-dunarii-medici-de-familie-angajati-de-primarii/

stetoscop5-min

Angajarea medicilor de familie de catre primarii si transformarea contractelor cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) in venituri suplimentare ar constitui o solutie pentru atragerea medicilor in Delta Dunarii, sustine presedintele CJAS Tulcea.

“Cred ca cea mai buna solutie ar fi ca medicii sa aiba un salariu fix, iar contractul cu CAS sa fie suplimentar. Daca medicul de familie ar fi angajatul Primariei, s-ar putea ocupa si de cazurile sociale, asa cum se ocupa asistentii comunitari. Aceasta ar fi o varianta de suplimentare a salariilor pentru medicii de familie din Delta Dunarii”, a declarat Eugenia Vasile, presedintele CJAS Tulcea, potrivit Agerpres.

Pentru a fi pusa in practica o asemenea solutie pentru comunitatile din Delta Dunarii este nevoie de o initiativa legislativa,  mai spune potrivit reprezentantului Casei de Asigurari de Sanatate din Tulcea.

In momentul de fata, in Delta Dunarii sunt patru medici de familie, la Sulina, Chilia Veche, Sfantu Gheorghe si CA Rosetti care, incepand din anul 2015, la initiativa CAS, beneficiaza de un spor de izolare de 200%, mai scrie sursa mentionata.

In anul 2014, in Delta Dunarii existau sase medici de familie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. valentin petra says:

    D-na Eugenia Vasile, presedintele CJAS Tulcea. Dvs. nu sunteti medic. Si…se vede! Nu comparati un medic (!!!) cu un asistent! In nici un caz nu confundati medicina cu asistenta sociala. Si nu mai scoateti castanele fierbinti cu mana medicilor doar ptr ca ei au studii superioare si anume Facultatea de Medicina care dureaza 6 ani, plus ani 3/4/5 ca si rezidentiat in specialitate, plus alte competente si cursuri ca EMC …cu Liceul Sanitar sau postliceal ori si mai rau liceu facut la apelul bocancilor in cazul multor “personaje” in calitate de primar/consilier/viceprimari/”manajeri” care au salarii enorme si fac mai nimic!!! Totusi ii tineti in spate pe toti incompetentii si tot cu medicii vreti sa rezolvati munca altora. Medicii prin pregatirea lor practica medicina (!) si nu asistenta sociala, nu contabilitate, nu mediere, nu gestionare a probelemelor sociale. Sper ca la un moment dat, dvs sau cineva din familia dvs sa beneficieze de medicina aplicata de un medic care face asistenta sociala ca stiti si sa simtiti ceea ce ati creeat!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: