Solutia legislativa privind certificatul Covid la locul de munca, pana la finalul anului

02/12/2021
Solutia legislativa privind certificatul Covid la locul de munca, pana la finalul anului

Solutia legislativa privind certificatul Covid la locul de munca, pana la finalul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solutia-legislativa-privind-certificatul-covid-la-locul-de-munca/

Solutia legislativa privind obligativitatea certificatului COVID la locul de munca ar trebui adoptata pana la finele acestui an, a precizat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. El a adaugat ca introducerea acestei masuri va fi facuta in baza unui algoritm decis de specialisti.

“Oricum, si o solutie a Guvernului tot in Parlament ajunge pana la urma. Noi trebuie sa cream cadrul, sa nu legam solutia legislativa de introducere, introducerea, pe baza unui altgoritm, asa cum v-am spus, dar solutia legislativa ar trebui sa fie luata pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, pana la finele acestui an. (…) Ramane sa discutam cu toate institutiile implicate, oricum lucrul asta va trebui discutat si in cadrul Coalitiei, trebuie asumat din punct de vedere politic, incat sa raspundem acestei urgente de sanatate publica si sa cream un mecanism transparent si predictibil si cunoscut de utilizare a acestui certificat COVID, care nu trebuie sa fie in niciun fel discriminator”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Intrebat ce se va intampla daca vor exista cazuri de angajati dati afara dupa introducerea obligativitatii certificatului COVID la locul de munca, acesta a punctat: “Eu nu cred ca ati auzit, ca am discutat despre datul afara al cuiva de la locul de munca”.

Vizavi de angajatii din Sanatate demnitarul a subliniat ca “nu o sa puna nimeni problema ca personalul medical sa fie suspendat in vreun fel”.

Etichete: certificatul covid la locul de munca, obligativitate certificat covid, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: