Solidaritatea Sanitara | Atac informatic asupra sistemului ce coordoneaza actiunile de protest

14/06/2023
Solidaritatea Sanitara | Atac informatic asupra sistemului ce coordoneaza actiunile de protest

Solidaritatea Sanitara | Atac informatic asupra sistemului ce coordoneaza actiunile de protest

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solidaritatea-sanitara-atac-informatic-asupra-sistemului-ce-coordoneaza-actiunile-de-protest/

Organizatia sindicala Federatiei “Solidaritatea Sanitara” a anuntat ca a facut obiectul unui atac informatic.

“Astazi, 14 iunie 2023, infrastructura IT a Federatiei “Solidaritatea Sanitara” a facut obiectul unui atac informatic. Tinta principala a fost sistemul informatic destinat coordonarii actiunilor de protest. Masurile de securitate preinstalate au determinat oprirea sistemelor timp de 11 minute, pana la neutralizarea atacului.”, a transmis Federatiei “Solidaritatea Sanitara” intr-o comunicare publica.

Atacul a fost neutralizat si toate datele au fost protejate.

“Le transmitem celor care au dispus acest atac ca toate sistemele noaste sunt functionale, inclusiv cele destinate protestelor online! Lasam angajatii din Sanatate sa judece daca este o coincidenta sau un act deliberat.
Precizam ca este a treia oara in ultimii 5 ani cand un atac informatic “coincide” cu actiunile noastre de protest ce utilizeaza infrastructura online.”, mai precizeaza organizatia.

Federatia „Solidaritatea Sanitara” din Romania anunta ca joi, 15 iunie 20203, in intervalul orar 12:00-12:30, se va desfasura pichetarea unitatilor sanitare.

Protestul se desfasoara fara intreruperea activitatii unitatilor, fiind un semnal de avertizare prealabila a guvernantilor privind riscul declansarii grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalati la putere.

“Acest protest are un caracter inovativ, modalitatea de desfasurare afirmand in mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate in revendicari. (…) Tot joi, 15.06.2023, lansam protestul Demisia medicilor din contractele individuale de munca aferente garzilor suplimentare (CIM-urile cu timp partial, aferente garzilor suplimentare normei de baza). Din momentul lansarii actiunii toti medicii care efectueaza garzi au posibilitatea de-a adera la aceasta forma de exprimare a nemultumirii fata de modalitatea in care este recompensata participarea la asigurarea continuitatii serviciilor medicale. De pe platforma dedicata protestului in numele medicilor care subscriu la aceasta actiune va fi transmisa catre unitatile sanitare si catre guvernanti Instiintarea privind intentia de a demisiona.”, a precizat Federatiei “Solidaritatea Sanitara”.

Totodata, protestul vizeaza si protectia angajatilor impotriva riscului anularii unora dintre drepturile actuale in viitoarea lege a salarizarii.

Sursa foto: Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania/FB

Etichete: solidaritatea sanitara, atac informatic, protest sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: