#SolidaripentruSanatate: Peste 50 de mii de petitii depuse de medicii de familie la Guvern

29/06/2016

#SolidaripentruSanatate: Peste 50 de mii de petitii depuse de medicii de familie la Guvern

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solidaripentrusanatate-peste-50-de-mii-de-petitii-depuse-de-medicii-de-familie-la-guvern/

PETITIE-SOLIDARI-PENTRU-SANATATE-ALLAlocarea a cel putin 6% din PIB pentru Sanatate, transparenta in cheltuirea bugetului asigurarilor de sanatate, a banului public si negocierea reala a Contractului-cadru si normelor de aplicare impreuna cu reprezentantii medicilor si ai pacientilor.

Acestea sunt cateva dintre solicitarile medicilor de familie transpuse intr-o petitie, care marti, 28 iunie, a fost depusa la Guvern.

Petitia “Solidari pentru sanatate” a fost semnata de peste 50 de mii de medici si pacienti. Din cauza numarul impresionant de petitii semnate si adunate la sediul Societatii nationale de Medicina familiei, a fost nevoie de ajutorul a zeci de voluntari pentru transportul si predarea la Guvern.

“Am depus la Guvern cele peste 50 000 de petitii. Azi am mai primit cateva sute prin curier. Toti acesti semnatari, prieteni si mai ales pacientii nostri, isi doresc un sistem de sanatate mai bun, doctori competenti, act medical de calitate. Acestia sunt pacientii nostri, pe care ii vedem zilnic si care VOTEAZA la alegeri. Poate se intelege astfel forta medicinii de familie. Acesta este doar inceputul!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Dr. Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Petitia “Solidari pentru Sanatate” a fost initiata de SNMF si FNPMF pe 7 aprilie 2016, de Ziua Mondiala a Sanatatii.
Marti, 28 iunie, la Guvern au fost depuse nu mai putin de…50110 petitii.  

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: