Solicitarile medicilor din ambulator au fost discutate cu conducerea CNAS

03/12/2019
Solicitarile medicilor din ambulator au fost discutate cu conducerea CNAS

Solicitarile medicilor din ambulator au fost discutate cu conducerea CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solicitarile-medicilor-din-ambulator-au-fost-discutate-cu-conducerea-cnas/

Presedintele Asociatiei Profesionale a Medicilor de Ambulator (APMA), medicul Cosmin Alexandrescu, a avut o prima intalnire cu Adela Cojan, presedintele CNAS. In cadrul intrunirii s-au adus in discutie mai multe solicitari ale medicilor din ambulatorul de specialitate:

Subiectele discutate la intalnirea APMA – CNAS:

1. Cresterea valorii punctului pe servicii la 4,5 lei

2. Modificarea circuitului pacientilor pentru a facilita accesul la medicul specialist.

“O solutie la indemana ar fi cresterea semnificativa a listei afectiunilor care sa permita prezentarea direct la specialist”, scrie intr-o informare APMA.

3. Introducerea teleradiologiei in contractul cadru. Potrivit reprezentantilor asociatiei, problema tehnica din perspectiva Casei este asigurarea confidentialitatii datelor pacientului. “O posibila solutie ar fi atribuirea unui cod unic pentru anonimizarea datelor personale”, precizeaza APMA.

4. Introducerea contributiei personale simultan cu protectia categoriilor defavorizate.
“O posibila solutie ar fi modelul de compensare diferentiata a retetelor”, mai scriu reprezentantii medicilor de ambulator pe pagina de FB a asociatiei.

Conform sursei citate, s-a decis, de comun acord, continuarea cat mai curand posibil a discutiilor, de preferat intr-un format inclusiv cu participarea ministrului Sanatatii.

Etichete: medicii din ambulator, ambulatoriul de specialitate, Asociatia Profesionala a Medicilor de Ambulator, APMA, solicitari medici

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: