Solicitare privind acoperirea costurilor pentru testele Covid-19 realizate in mediul privat din Bucuresti

07/08/2020

Solicitare privind acoperirea costurilor pentru testele Covid-19 realizate in mediul privat din Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solicitare-privind-acoperirea-costurilor-pentru-testele-covid-19-realizate-in-mediul-privat-din-bucuresti/

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) solicita acoperirea costurilor pentru testele realizate in Bucuresti privind infectia cu noul coronavirus solicitate de autoritati de la inceputul pandemiei de COVID-19 si atrage atentia ca, in caz contrar, exista riscul ca testarea in mediul privat sa fie sistata incepand de saptamana viitoare.

“Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED face apel la autoritatile competente pentru continuarea campaniei de testare a populatiei pentru COVID-19. Furnizorii medicali solicita acoperirea costurilor pentru testele realizate in Bucuresti de la inceputul pandemiei. In caz contrar, exista riscul ca testarea in mediul privat sa fie sistata incepand de saptamana viitoare. In prezent, aproximativ jumatate din numarul total de teste prelucrate in Capitala si decontate de stat se realizeaza in sistemul medical privat”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, mediul privat a raspuns prompt apelului autoritatilor de a se implica cu toate resursele disponibile, materiale si umane, inca de la inceputul crizei sanitare, capacitatea de testare crescand semnificativ prin investitii si o distribuire suplimentara de personal in segmentul de testare PCR.

“In lipsa decontarii testelor potrivit contractului pe care fiecare furnizor il are, multe unitati medicale se vad obligate sa inceteze prelucrarea testelor realizate la cererea Directiei de Sanatate Publica, intrucat nu mai pot sustine costurile’, afirma Cristian Hotoboc, presedintele PALMED, potrvit comunicatului citat.

Totodata, PALMED estimeaza ca peste 50% din testele realizate in mediul privat sunt solicitate de autoritatile din domeniu, iar sistarea lor ar avea un impact semnificativ asupra eforturilor de limitare a raspandirii noului coronavirus.

“Testele venite din partea statului au fost prelucrate cu prioritate in linie cu reglementarile legislative in vigoare, furnizorii de servicii medicale private aflandu-se uneori in situatia de a depasi termenul de eliberare a rezultatelor pentru testele la cerere, fapt care a atras dupa sine nemultumirea pacientilor care au platit pentru aceste teste. Ne dorim sa putem oferi in continuare servicii medicale rapid si la cele mai inalte standarde, dar nu putem sa mai sustinem aceste costuri mult timp. Cei mai afectati dintre furnizori s-ar putea afla in situatia de a nu mai primi probe chiar de saptamana viitoare”, mai precizeaza reprezntantul PALMED.

Etichete: teste covid-19, testare covid, teste covid mediul privat, cost testare coronavirus, palmed

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi