Societatea Romana de Epidemiologie sustine realizarea unui studiu national de prevalenta a infectiei SARS-CoV-2

08/06/2020

Societatea Romana de Epidemiologie sustine realizarea unui studiu national de prevalenta a infectiei SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/societatea-romana-de-epidemiologie-sustine-realizarea-unui-studiu-national-de-prevalenta-a-infectiei-sars-cov-2/

Societatea Romana de Epidemiologie considera ca este necesar ca strategia din perioada toamna-iarna de abordare a infectiei cu SARS-CoV-2 sa se bazeze pe date/dovezi cu privire la ponderea populatiei care a trecut prin boala si a dezvoltat anticorpi specifici lgG.

Aceste date pot fi culese doar prin intermediul unui studiu national de seroprevalenta a infectiei SARS-CoV-2 pe teritoriul Romaniei, iar in acest context, Societatea Romana de Epidemiologie sustine initiativa de realizare a unui astfel de studiu national de prevalenta pe teritoriul Romaniei in perioada iunie – septembrie 2020, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

“Un astfel de studiu putea fi realizat la nivel national potrivit unei metodologii de esantionare riguros selectionat putea fi realizat dupa trecerea primului val de pandemie. Perioada verii poate fi folosita pentru a estima care este procentul din populatiei care a trecut deja pana in acest moment prin boala, atat cu forme simptomatice, cat si asimptomatice”, a declarat prof. dr. Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, pe baza rezultatelor acestui studiu trebuie realizate prognozele epidemiologice, cat si strategiile ulterioare, printre care se numara : adaptarea capacitatii serviciilor medicale, oportunitatea masurilor de protectie sau de relaxare etc. si chiar cele de vaccinare impotriva infectiei cu SARS-CoV-2, la momentul in care un preparat vaccinal va fi disponibil.

Actiunile de supraveghere si controlul unor boli infectioase din tari ale Uniunii Europene s-au bazat pe rezultatele unor astfel de studii seroepidemiologice si au aratat ca demersul este oportun si util si in situatia emergentei virusului SARS-Cov-2, care a determinat evolutia pandemica pe care o traim in acest moment.

“Societatea Romana de Epidemiologie realizeaza importanta unui asemenea studiu national stiintific si isi arata disponibilitatea de a sustine autoritatile in demersurile de realizare a unor strategii realiste de abordare in situatia unei posibile manifestari epidemice de infectie cu SARS-CoV-2”, mai scrie in informarea Societatii Romane de Epidemiologie.

Etichete: studiu covid-19, SARS-Cov-2, prevalenta coronavirus, societatea romana de epidemiologie,

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ungureanu M says:

    O exprimare echilibrata si pertinenta, o propunere corect tintita.
    Succes!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: