Societatea Romana a Centrelor de Cercetare Clinica | Accesul pacientilor la programe de cercetare

05/07/2024
Societatea Romana a Centrelor de Cercetare Clinica | Accesul pacientilor la programe de cercetare

Societatea Romana a Centrelor de Cercetare Clinica | Accesul pacientilor la programe de cercetare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/societatea-romana-a-centrelor-de-cercetare-clinica-accesul-pacientilor-la-programe-de-cercetare/

S-a lansat Societatea Romana a Centrelor de Cercetare Clinica (SRCCC), organism care, potrivit reprezentantilor, sustine necesitatea de reprezentare si manifestare colectiva a centrelor de cercetare clinica, publice si private, a echipelor de cercetare clinica, integrand organic nevoile de informare si acces ale pacientilor la programele de cercetare desfasurate in Romania.

Potrivit unui comunicat remis presei, societatea promoveaza dezvoltarea cadrului socio-economic necesar sustinerii activitatii centrelor de cercetare clinica existente, publice si private, cat si stimularea infiintarii de noi centre de cercetare clinica.

“Astazi, practica medicinei bazate pe dovezi este o provocare atat pentru medici, cat si pentru sistemele de sanatate, generata de hiatusul dintre modelul actual de practica medicala si cercetarea clinica, parte esentiala a cercetarii stiintifice medicale”, precizeaza Victor Voicu presedinte al Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane si presedinte de onoare al Societatii Romane a Centrelor de Cercetare Clinica, citat in comunicat.

Colectivul membrilor fondatori il include pe Hans Christian Hoeck, MD, PHD, CEO & Presedinte Trialcare si membru al consiliului de conducere al Society for Clinical Research Sites (SCRS), organizatie ce conduce la nivel global eforturile de cercetare clinica.

Perspectiva academica implicata in procesul de cercetare este reprezentata de rectorul UMF ‘Carol Davila’ – Viorel Jinga, rectorul UBB – Daniel David, Dragos Vinereanu – seful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti si presedintele Senatului UMFCD si este completata de dimensiunea medicala a practicianului implicat direct in procesele clinice, prin Patriciu Achimas-Cadariu, medic primar ginecologie oncologica si chirurgie oncologica in cadrul Institutului Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuta’ Cluj-Napoca, si conf. dr. Michael Schenker, medic primar oncologie medicala, fondator al Centrului de Oncologie ‘Sf. Nectarie’ din Craiova si presedintele Comisiei de Oncologie din Cadrul Ministerului Sanatatii.

Totodata, SRCCC sustine dreptul pacientilor de a beneficia in timp real de o informare corecta si libera in ceea ce priveste cercetarea clinica in general si asupra proiectelor de cercetare clinica in desfasurare in Romania.

In opinia reprezentantilor societatii, pacientilor trebuie sa li se asigure un acces informat si nediscriminativ la centrele de cercetare clinica, publice si private, pentru programele de cercetare clinica destinate patologiilor lor.

Sursa foto: Societatea Romana a Centrelor de Cercetare Clinica/FB

Etichete: cercetare clinica, studii clinice romania, SRCCC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: